Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Advertorial (P)

PSD Iași se regrupează pentru turul II

GALERIE
foto macovei
  • foto macovei
- +

Viceliderul PSD din Camera Deputaților, Silviu Macovei, face o succintă analiză a rezultatelor obținute de social democrați în primul tur de alegeri prezidențiale și, totodată dezvăluie strategia pentru turul II.

Accederea fostului premier Viorica Dăncilă în turul II al alegerilor prezidențiale din acest an a provocat o serie de controverse și de analize ale dinamicii electorale. Foarte mulți s-au grăbit să anunțe „disoluția” Partidului Social Democrat chiar înainte de scrutinul din primul tur, însă realitatea votului a arătat că, de fapt, PSD a înregistrat o foarte ușoară revenire după alegerile europarlamentare.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților, ieșeanul Silviu Macovei, face o analiză a rezultatelor acestei prime runde de alegeri prezidențiale. Acesta consideră că „voturile, care s-au împărțit în turul I între diferiți alți candidați, vor reveni către PSD, singura variantă care să asigure stabilitate pe viitor”, făcând referire în principal la candidatura lui Mircea Diaconu.

Evident, strategia PSD pentru turul II va fi una mai agresivă și mai centrată pe persoana actualului președinte, Klaus Iohannis. „De ce Iohannis nu a dat timp de 4 ani interviuri spontane presei? De ce a făcut doar conferințe de presă fără întrebări? De ce nu a vrut dezbateri? Vom vedea că de data aceasta, în turul II, Iohannis nu va putea să evite o dezbatere cu președintele PSD, Viorica Dăncilă și atunci românii vor vedea motivele reale pentru care Iohannis s-a ascuns și a evitat ieșirile publice în campanie” explică Silviu Macovei.

Pe plan local, din nou PSD pierde procentual atât în județ, cât și în municipiu supremația voturilor. Însă, la o analiză mai atentă, lucrurile par a sta ușor diferit. Viceliderul PSD din Camera Deputaților, Silviu Macovei, afirmă că „la o primă vedere, rezultatele par a fi o pierdere pentru PSD, însă dacă ne uităm atent la numărul efectiv de voturi, avem o oarecare creștere față de europarlamentare. Pe mine, însă, nu mă miră acest rezultat. Oamenii au dorințe precise, specifice, iar dacă acestea nu sunt îndeplinite, alegătorii sancționează politicienii. La Iași este cazul autostrăzii A8 care are un viitor neclar și șoseaua de centură a municipiului. Însă, primul obiectiv de etapă, intrarea în turul II, a fost realizat. Acum strategia va fi una centrată pe convingerea oamenilor că Iohannis nu este presedintele potrivit pentru România.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri