PSD: Liberalii au de dat explicaţii cu privire la cheltuirea a 500.000 euro destinaţi FILIT
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

PSD: Liberalii au de dat explicaţii cu privire la cheltuirea a 500.000 euro destinaţi FILIT

GALERIE
filit
  • filit
- +

Membrii PSD din Iaşi au transmis un comunicat, cerându-le public liberalilor explicaţii pentru cheltuirea a 500.000 euro destinaţi ultimei ediţii a FILIT. Redăm comunicatul lor în variantă integrală:

"Magicienii din PNL Iaşi au băgat 500.000 euro în silentio stampa!

Acum patru luni, s-a solicitat în plenul Consiliului Judeţean întocmirea şi prezentarea de către executiv a unui raport de activitate privind ultima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traduceri (FILIT). Am făcut acest lucru în ideea transparenţei cheltuirii banului public, mai ales că suma alocată acestui festival este una deloc neglijabilă, fiind în joc jumătate de milion de euro.

Din acel moment, PNL Iaşi şi liderii săi au pus batista pe ţambal. Nu au suflat nicio vorbă despre cum s-au cheltuit banii, deci opinia publică ieşeană nu ştie nimic despre drumul parcurs de aceşti bani, ce sume au încasat persoanele sau firmele implicate, si care sunt acestea.

Mai mult, deşi s-a întocmit un raport de audit cu privire la ultima ediţie FILIT, acesta este încă ţinut la secret în biroul preşedintelui suspendat al CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

În schimb, în ultimele luni PNL Iaşi a devenit brusc detractorul proiectului Iaşi – Capitală Culturală Europeană 2021, de parcă acesta nu ar fi existat până în 2015. Liberalii au uitat complet – interesat! - că au de dat explicaţii serioase cu privire la cheltuirea celor 500.000 euro destinaţi ultimei ediţii FILIT. Însă, această distragere a atenţiei de la proiectul pe care îl gestionează în exclusivitate sub aspect financiar le-a reuşit doar parţial liberalilor pentru că documentele FILIT vor trebui să iasă în cele din urmă la lumină.

De aceea, considerăm că înainte de a cere altora ceea ce ei nu au făcut încă, înainte de a denigra eforturile celor care încearcă să ducă la bun sfârşit un proiect major al Iaşului, liberalii trebuie să dezvăluie misterul cheltuirii banilor ieşenilor, cei 500.000 euro pentru care au intrat în silentio stampa. În plus, PNL Iaşi va trebui să dea explicaţii şi cu privire la posturile ocupate de către membrii PNL sau de către simpatizanţii acestui partid în cadrul Muzeului Literaturii Române din Iaşi, instituţie subordonată CJ Iaşi şi organizatoare a FILIT.

Precizare importantă: Nu facem nicio referire la calitatea FILIT, care este de apreciat în contextul competiţiei în care se află Iaşul în vederea desemnării Capitalei Culturale Europene pentru anul 2021. Alături de Festivalul Internaţional al Educaţiei şi de celelalte manifestări de anvergură internaţională, FILIT trebuie să continue an de an la Iaşi, în condiţii de transparenţă totală a cheltuirii banului public.

Cristian Stanciu, lider grup consilieri judeţeni PSD"

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.