PSD: Liberalii au de dat explicaţii cu privire la cheltuirea a 500.000 euro destinaţi FILIT
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

PSD: Liberalii au de dat explicaţii cu privire la cheltuirea a 500.000 euro destinaţi FILIT

GALERIE
filit
 • filit
- +

Membrii PSD din Iaşi au transmis un comunicat, cerându-le public liberalilor explicaţii pentru cheltuirea a 500.000 euro destinaţi ultimei ediţii a FILIT. Redăm comunicatul lor în variantă integrală:

"Magicienii din PNL Iaşi au băgat 500.000 euro în silentio stampa!

Acum patru luni, s-a solicitat în plenul Consiliului Judeţean întocmirea şi prezentarea de către executiv a unui raport de activitate privind ultima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traduceri (FILIT). Am făcut acest lucru în ideea transparenţei cheltuirii banului public, mai ales că suma alocată acestui festival este una deloc neglijabilă, fiind în joc jumătate de milion de euro.

Din acel moment, PNL Iaşi şi liderii săi au pus batista pe ţambal. Nu au suflat nicio vorbă despre cum s-au cheltuit banii, deci opinia publică ieşeană nu ştie nimic despre drumul parcurs de aceşti bani, ce sume au încasat persoanele sau firmele implicate, si care sunt acestea.

Mai mult, deşi s-a întocmit un raport de audit cu privire la ultima ediţie FILIT, acesta este încă ţinut la secret în biroul preşedintelui suspendat al CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

În schimb, în ultimele luni PNL Iaşi a devenit brusc detractorul proiectului Iaşi – Capitală Culturală Europeană 2021, de parcă acesta nu ar fi existat până în 2015. Liberalii au uitat complet – interesat! - că au de dat explicaţii serioase cu privire la cheltuirea celor 500.000 euro destinaţi ultimei ediţii FILIT. Însă, această distragere a atenţiei de la proiectul pe care îl gestionează în exclusivitate sub aspect financiar le-a reuşit doar parţial liberalilor pentru că documentele FILIT vor trebui să iasă în cele din urmă la lumină.

De aceea, considerăm că înainte de a cere altora ceea ce ei nu au făcut încă, înainte de a denigra eforturile celor care încearcă să ducă la bun sfârşit un proiect major al Iaşului, liberalii trebuie să dezvăluie misterul cheltuirii banilor ieşenilor, cei 500.000 euro pentru care au intrat în silentio stampa. În plus, PNL Iaşi va trebui să dea explicaţii şi cu privire la posturile ocupate de către membrii PNL sau de către simpatizanţii acestui partid în cadrul Muzeului Literaturii Române din Iaşi, instituţie subordonată CJ Iaşi şi organizatoare a FILIT.

Precizare importantă: Nu facem nicio referire la calitatea FILIT, care este de apreciat în contextul competiţiei în care se află Iaşul în vederea desemnării Capitalei Culturale Europene pentru anul 2021. Alături de Festivalul Internaţional al Educaţiei şi de celelalte manifestări de anvergură internaţională, FILIT trebuie să continue an de an la Iaşi, în condiţii de transparenţă totală a cheltuirii banului public.

Cristian Stanciu, lider grup consilieri judeţeni PSD"

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Șoșoacă și racheta

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X