PSD nu uită de mii de fermieri. Fonduri importante pentru sectorul agricol din întreaga țară! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

PSD nu uită de mii de fermieri. Fonduri importante pentru sectorul agricol din întreaga țară! (P)

GALERIE
ostaficiuc
 • ostaficiuc
- +

Ultima ședință a Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților a dezbătut un proiect de Lege pentru aprobarea schemelor de plăti și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022. Discutăm despre sprijinirea fermierilor din întreaga țară, discutăm despre o situație care vine în sprijinul celor care lucrează terenurile agricole și care au nevoie de un imbold de la statul român pentru a-și putea derula în continuare munca.

România va beneficia de sprijin din partea Uniunii Europene pentru sprijnirea sectorului agricol, iar legislația trebuie adaptată în acest sens pentru a nu-i priva pe fermieri de schemele de plată. Este necesar ca programele benefice pentru sectorul agricol din România să își găsească finanțare în bugetul pe anul viitor, iar actualul Guvern trebuie să se aplece mai mult pentru a sprijni acest sector vital pentru economia românească. Sectorul agricol nu trebuie privat de finanțare, agricultură nu trebuie pusă la colț, ci trebuie susținut de toți factorii implicați în acest domeniu și nu numai. În programul de guvernare, PSD și-a asumat și revitalizarea acestui sector greu încercat în ultimii ani. PSD a demonstrat cât timp a fost la guvernare că pune pe primul plan sectorul agricol, ceea ce trebuie să se întâmple și acum. Agricultura românească are locul său în economie, aspect care deja au fost luate în vedere.

De altfel, recent, Guvernul a aprobat o procedură prin care statul va achita 50 la sută din cheltuielile cu energia electrică, consumată pentru irigații. În acest fel se înlătură efectul negativ asupra culturilor de anul viitor din cauza creșterii prețurilor la energie. O decizie luată de PSD a făcut că Executivul să debocheze o sumă importantă către zeci de mii de fermieri care își vor primii banii în perioada următoare pentru consumul cu energia. Blocarea plăților pentru acest domeniu a fost luat absurd de fostul Guvern, măsură care a fost acum în cele din urmă îndreptată. Și nu este singurul aspect demn de luat în seamă în ceea ce privește agricultura, România urmând a aloca sume importante și prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru acest domeniu atât de important în întreaga țară.

--

Marius Eugen OSTAFICIUC

Președinte PSD Municipiul Iași, deputat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X