anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

PSD și PNL se bat cu centurile. Maricel Popa pune pe masă proiectul Centurii Ușoare, de 73 km în jurul Iașului. Vezi pe unde trece!

GALERIE
Centura trafic usor variantele ocolitoare 2008
  • Centura trafic usor variantele ocolitoare 2008
- +

Consiliul Judeţean scoate de la naftalină proiectul adoptat acum mai bine de 5 ani, în perspectiva prinderii unei finanţări europene

 

La puzderia de proiecte pentru infrastructura de transport prezentate de miniştrii liberali veniţi la Iaşi săptămâna trecută, se adaugă unul din zona PSD: înfiinţarea centurii uşoare de ocolire a Municipiului Iaşi. „Consiliul Judeţean intenţionează depunerea cererii de finanţare pentru elaborarea documentaţiei pentru proiect”, se menţionează în propunerea de hotărâre care va intra în dezbaterea consilierilor la următoarea şedinţă de CJ.

„Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea accesibilităţii şi a mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin modernizarea a 73,081 km de drumuri judeţene aflate în proximitatea TEN-T (reţeaua trans-europeană de transport, n.r.) şi conectarea a şapte unităţi administrativ teritoriale urbane şi rurale la reţeaua TEN-T”, se arată în proiect. Practic, în următorii zece ani, vor fi reabilitate/ modernizate segmente de drum judeţean însumând 56,5 km şi un drum comunal în lungime de 16,57 km, respectiv DC26B Leţcani-Voineşti (intersecţie DN28-Cogeasca-Cucuteni-Scopoşeni-Horleşti-Lungani-Voineşti-intersecţie DJ248A).

Traseul centurii de trafic uşor va fi următorul:

- DJ 248B Vânatori-Leţcani (16,32km),

- DC26B Leţcani-Voineşti (16,57 km),

- DJ 248A Voineşti (2,21 km),

- DJ 248F Voineşti-Mânjeşti-Budeşti (6 km),

- DJ 248C Budeşti - Piciorul Lupului - Ciurea (10,48 km),

- DJ 248D Ciurea-Bârnova-Tomeşti-Holboca (19 km),

- DJ 249A limita municipiului laşi - Holboca (intersecţie DJ 248D) (2,41 km).

Centura de trafic uşor, proiectată pentru o viteză de 50 km/h, va avea o bandă pe sens, la o lăţime totală a carosabilului de 6,5 metri, cu acostamente de 0,75 metri pe fiecare parte. Propunerea de hotărâre supusă aprobării în şedinţa de plen de joi este de fapt o actualizare a fişei de proiect adoptată în aprilie 2015. Întregul proiect are un cost estimat de 45 de milioane de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Șoric

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.