PSD, singurul partid care a luat măsuri împotriva mafiei lemnului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

PSD, singurul partid care a luat măsuri împotriva mafiei lemnului

GALERIE
1
  • 1
- +

PSD este singurul partid care a luat masuri concrete, cu efecte semnificative,  împotriva tăierilor ilegale din pădurile României și pentru protecția lucrătorilor silvici.

1. O măsură foarte importantă a fost introducerea în sistemul 112 și a transportului de lemn. Astfel, organele de poliție și personalul silvic nu mai pot fi complici cu cei care au distrus atâta vreme pădurile țării. Procedura e simplă. Oricine vrea să verifice legalitatea unui transport de lemn (cu atelaje, camioane etc), poate suna la 112. Iar Poliția este obligată să intervină.

2. O altă decizie adoptată de PSD, extrem de importantă, este înființarea Radarului Pădurilor, măsură care împiedică transportul și achiziția de lemn tăiat ilegal. Datorită acestei măsuri, România a devenit din exportator de buștean, importator de buștean. Am ajuns să exportăm doar 0,3 milioane mc/an și să importăm 2,5 milioane de mc/an.

3. O a treia măsură foarte importantă a fost modificarea Legii contravențiilor silvice, astfel încât amenzile, pentru lemnul tăiat ilegal și pentru transportul acestuia, să fie uriașe și, în plus, să fie confiscat și mijlocul de transport implicat.

În concluzie, datorită Radarului Pădurilor, a sistemului 112 și a noii Legi a contravențiilor silvice, tăierile ilegale au scăzut considerabil. De la 8,8 milioane mc/an lemn tăiat ilegal (conform raportului Curții de Conturi a României din anul 2014), s-a ajuns acum la aproximativ 0,4 milioane mc/an.Din păcate, PSD nu a mai avut timp să implementeze și alte măsuri prevăzute pentru protecția lucrătorilor silvici de bună credință cum este proiectul care prevedea intervenția comună a pădurarilor alături de jandarmi și de poliție.

Acum, PNL propune pentru ministerul Mediului, ce va cuprinde și Apele și Pădurile, un personaj politic din Iași, fără experiență și fără rezultate profesionale, un anonim chiar și printre ieșeni. Costel Alexe, propunerea PNL pentru ministerul Mediului, a crescut la „școala politică” Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, politician extrem de controversat, acuzat și condamnat la închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni.

#LuptămPentruFiecareRomân
#ÎmpreunăSuntemPuternici

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, executat de S.C. Grupul de Presă Medianet S.R.L., www.ziaruldeiasi.ro, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.