Psihiatrii recomandă, de sărbători, întâlniri virtuale cu prietenii și cu membrii familiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Psihiatrii recomandă, de sărbători, întâlniri virtuale cu prietenii și cu membrii familiei

GALERIE
craciun online
  • craciun online
- +

Psihiatrii ieşeni de la Institutul de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi recomandă ca în acest an să adaptăm modul de petrecere a sărbătorilor de iarnă şi să încercăm pe cât posibil să mutăm bucuria Crăciunului în mediul virtual pentru a putea sărbători în siguranţă. Astfel, anul acesta medicii ne îndeamnă să ne folosim de platformele video de comunicare şi să purtăm conversaţii online cu prietenii sau membrii familiei.

„Anul acesta va trebui ca mulţi dintre noi să ne mulţumim cu înregistrarea video a câtorva colinde şi trimiterea lor pe e-mail, messenger sau whatsapp. Gândiţi-vă că părinţii, fraţii, copiii, nepoţii s-ar putea bucura nespus de mult de aceste surprize. Dacă ştiţi să cântaţi la un instrument (de exemplu vioară, chitară, pian), puteţi să vă faceţi propriile videoclipuri cu tematică de sărbătoare“, a precizat dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru al Institutului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi.

De asemenea, medicii recomandă să rămânem acasă şi să încercăm să menţinem întrunirile de familie scurte şi cu un număr restrâns de persoane, cinci sau chiar mai puţine.

„Pentru a vă proteja pe dumneavoastră şi pe cei dragi, atât acum, cât şi de sărbători, este recomandat să urmaţi aceste trei sfaturi: purtaţi o mască atunci când sunteţi afară, în public, şi când sunteţi în interior cu persoane care nu fac parte din familia dumneavoastră. Singura excepţie este în timp ce mâncaţi sau consumaţi băuturi! Staţi la distanţă de persoanele care nu fac parte din familia imediată. Spălaţi-vă bine şi frecvent mâinile“, a completat medicul ieşean.

Respectarea acestor măsuri este obligatorie mai ales dacă în jurul nostru există copii şi persoane în vârstă care ar fi astfel mai predispuse la infecţia cu SARS-CoV-2. Pentru a-i proteja pe cei dragi este indicat să rămânem acasă anul acesta şi să renunţăm la călătoriile pe care le făceam în anii anteriori.

„Luaţi în considerare alternativele distractive care prezintă un risc mai mic de răspândire a noului coronavirus. De asemenea, este foarte important să rămânem încrezători că, prin progresele rapide realizate de cercetările medicale, în cele din urmă vom controla pandemia, astfel încât să putem oferi, din nou, o îmbrăţişare de sărbători tuturor persoanelor pe care le iubim“, a mai explicat dr. Petronela Nechita.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.