anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Psiholog Monica Dobrea: Carterapia - „Bebeluşul perfect se naşte din părinţi imperfecţi“

GALERIE
Carterapia
  • Carterapia
- +
Jurnalul din viaţa unui psiholog monoparental, aventurile distractive, de neînchipuit, ale protagoniştilor dau viaţă unei cărţi de suflet, în care ingredientele principale au fost umorul, sensibilitatea şi abordarea pragmatică. Detalii şi aspecte mai puţin cunoscute despre viaţa bebeluşilor, în etapa de vârstă 0-2 ani, dar şi temeri cu care se confruntă viitorii părinţi, sunt pe larg dezbătute în cele cinci capitole propuse. Fiecare punct atins în carte este construit având la bază exemple dramatice din cabinet, situaţii-limită de care m-am lovit chiar eu, precum şi o serie de tehnici şi strategii menite să facă din viaţa de părinte o eternă vacanţă.
 
 
Carterapia „Bebeluşul perfect se naşte din părinţi imperfecţi“ se adresează tuturor cuplurilor ce îşi doresc să-l primească aşa cum se cuvine pe cel mic în familie, celor ce au copiii mai mari de vârsta de 2 ani, însă consideră că nu sunt dezvoltaţi corespunzător sau se îngrijorează de o abordare ineficientă în cea mai importantă perioadă a dezvoltării ataşamentului, dorind să identifice corect cauzele unui anumit comportament, bunicilor ce pot urmări îndeaproape evoluţia micuţului, sprijinind tinerii părinţi, dar şi tuturor celor ce doresc să facă un cadou util, practic, prin oferirea acestui ghid cuplurilor ce se gândesc la o extindere a familiei.
 
«Când este vorba despre copii şi creşterea lor, nici un material nu este prea mult sau suficient! De aceea cartea autoarei este binevenită pentru viitorii şi proaspeţii părinţi. Cartea este o incursiune în abc-ul rolului de părinte de la prima clipă a momentului în care cuplul află că va avea un copil, până la încetarea perioadei de bebeluş, etapa de dezvoltare 0-2 ani. Sunt punctate o serie de detalii, tehnici şi recomandări menite să faciliteze rolul de părinte în îmbinarea acestuia cu celelalte domenii de funcţionare. Umorul, sensibilitatea şi directivitatea reprezintă ingredientele de succes în crearea unui ghid atractiv pentru cei aflaţi în cea mai minunată, dar şi cea mai anxioasă perioadă a vieţii lor» - Conf.univ.dr. Camelia Soponaru
 
«“Bebeluşul perfect se naşte din părinţi imperfecţi“ reprezintă materializarea fidelă a unui complex de trăiri ale autoarei, încercate în mod nemijlocit învins contextul confruntării acesteia cu provocările vieţii de mamă şi cu cerinţele pe care le presupune această calitate. Autoarea prezintă, în cuprinsul cărţii, propriile procese faptice, dar şi cele mentale, însoţite de concluziile ce se impun a se cristaliza în plan decizional, din două perspective, ambele esenţiale: pe de o parte, lucrurile sunt analizate pe latură umană, în considerarea sentimentelor fireşti care necesită a fi gestionate cu atenţie sporită, în direcţii raţionalizate; pe de altă parte, autoarea îşi relevă viziunea profesionistă asupra subiectului, prin prisma experienţei dobândite în calitate de psiholog, făcând o radiografie psihologică simplă, dar eficientă asupra conceptelor cu care trebuie să jongleze o mamă. Naturaleţea stilului face ca lectura să fie una plăcută, iar esenţa să ajungă la cititor într-o modalitate extrem de facilă. O certitudine incontestabilă este că această carte trebuie să se afle în biblioteca oricărei familii în cadrul căreia se plănuieşte naşterea unui copil» - avocat Cezar Pintilie

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui iceberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Guma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.