anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Puciştii ieşeni la partidoi, electrocutaţi de trei optzeci de Covid

GALERIE
puls
 • puls
- +

Una scurtă dar vioaie pe azi despre puciul electricianului şef de la partidoiul ieşean. 

Spune lumea din zonă că ieri Ciolacu urma să vină la Iaşi, chipurile cu ocazia Sfintei Parascheva, dar şi ca să arbitreze conflictul care îi opune în filială pe lotrii Electricianului şef şi camarazii lui nea Măricel plus dama cu Camelii. Numai că, cu numai o zi înainte, Ciolacu a trebuit să se izoleze, din cauză că a avut contact cu un coleg pozitiv.

Vizita liderului, zice lumea mai informată, ar fi fost ultima şansă a puciştilor, ca să facă scandal cât mai mare şi, întru împăcare, să primească măcar electricianul şef ceva.

Auzim însă că, în noile condiţii, Măricel îşi freacă palmele de bucurie, căci oricum Ciolacu îl cam susţinea tacit, pe filiera Stănescu. Aşa că, în concluziune, iaca: tot la patent, şurubelniţă şi lampă de siguranţă am ajuns. Să ştii, amice, că astea nu trădează niciodată...

E sau nu Măricel pe plus?

Şi dacă tot veni vorba de nea Măricel, care tocmai şi-a făcut bilanţul şi bagajul, ne-am zis, dimpreună cu amicul Archibald Tănase, că este momentul să tragem şi noi o linie, apoi o concluziune despre acest mandat al lui în fruntea judeţului, ca să nu lăsăm pentru istoriografi numai ce-a spus el sau duşmanii.

Dincolo de viziunile politice, am zice căci corect este să remarcăm totuşi că nea Măricel pleacă onorabil din funcţie. Căci câteva sute de kilometri de drumuri cu asfalt nou cam are pe coclauri nebănuiţi în judeţ, ceea ce nu e deloc puţin lucru, nici un alt predecesor neavând atât de mulţi. Apoi, rămâne spitalul mobil, care iaca ce bine prinde acuma, şi al cărui merit îl are fără discuţiune, dincolo de atacurile politice, şi dincolo de faptul că acuma cei ce-l atacau vin să culeagă lauri. Trei la mână, şi deloc puţin lucru: a rezistat eroic, cum foarte puţini ar fi făcut la fel, la presiunile camarilei magazionerului şantajist Ghihocel şi compania.

Ca urmare, părerea noastră e că, în ciuda inabilităţilor lui de a vorbi şi de a fi gafeor de profesie, nea Măricel clar poate pleca din funcţia asta cu fruntea sus. Ca să nu mai spunem că, faţă de mulţi colegi de-ai lui, el chiar dacă iese din poilitichie are un’ se duce, nu face foamea... Nu e puţin lucru, stimabililor.

PS: Şi, în sfârşit, încă o observaţiune la plecarea lui Măricel: arată că la Iaşi conflictele politice şi plecările din funcţii de top se fac nu ca la Bucureşti, cu ghioaga în mână și cu sacul în spate, noaptea, ci la masa de şah sau,în cel mai rău caz, la un duel sportiv cu floreta, ziua mare, pe Pietonal. Iaca, aici suntem mândri, ca ieşeni...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea lui Iohannis (III)

Cătălin ONOFREI

Moştenirea lui Iohannis (III)

Din pricina lui Klaus şi a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, anul electoral 2024 va găsi România într-o poziţie extrem de vulnerabilă, cu un AUR din ce în ce mai agresiv, ce-i va băga în sperieţi pe toţi cei săraci cu duhul. În frunte cu liberalii.

opinii

Meseriaşii viitorului

Briscan ZARA

Meseriaşii viitorului

Doar o simplă privire pe nomenclatorul de meserii de azi te face să iei creionul roşu şi să tai o mulţime dintre ele care mâine nu vor mai fi. Asta însemnând că acum e ultimul om care o mai prestează şi după ce el va muri, va lua şi meseria cu el.

Maternitatea, o alegere

Cristina DANILOV

Maternitatea, o alegere

Societatea încă mai crede că a avea copii este o condiție prealabilă pentru fericirea conjugală. Poate că dacă femeile fără copii ar vorbi mai mult despre motivele alegerii lor, ar ajuta societatea să scape de prejudecățile care o determină să le judece atât de aspru. La urma urmei, ar trebui să fim cu toții de acord că această alegere este exclusiv „afacerea” fiecărui cuplu și nu a celor din jur.

Războiul barbar şi pacea mizerabilă

Mihai DORIN

Războiul barbar şi pacea mizerabilă

Motto: „Chiar şi războiul e preferabil unei păci mizerabile.” (Tacitus, Annales)

pulspulspuls

Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Iată pe astăzi o postare a deputatului Silviu Macovei, la care ne-a făcut atent un amic de-al nostru de la CFR, care a fost aseara în tura de noapte. Rândurile alesului pesedist sunt din zilele de acum vreo două săptămâni, când nu au putut ateriza sau decola avioanele.

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.