Puciştii ieşeni la partidoi, electrocutaţi de trei optzeci de Covid
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Puciştii ieşeni la partidoi, electrocutaţi de trei optzeci de Covid

GALERIE
puls
 • puls
- +

Una scurtă dar vioaie pe azi despre puciul electricianului şef de la partidoiul ieşean. 

Spune lumea din zonă că ieri Ciolacu urma să vină la Iaşi, chipurile cu ocazia Sfintei Parascheva, dar şi ca să arbitreze conflictul care îi opune în filială pe lotrii Electricianului şef şi camarazii lui nea Măricel plus dama cu Camelii. Numai că, cu numai o zi înainte, Ciolacu a trebuit să se izoleze, din cauză că a avut contact cu un coleg pozitiv.

Vizita liderului, zice lumea mai informată, ar fi fost ultima şansă a puciştilor, ca să facă scandal cât mai mare şi, întru împăcare, să primească măcar electricianul şef ceva.

Auzim însă că, în noile condiţii, Măricel îşi freacă palmele de bucurie, căci oricum Ciolacu îl cam susţinea tacit, pe filiera Stănescu. Aşa că, în concluziune, iaca: tot la patent, şurubelniţă şi lampă de siguranţă am ajuns. Să ştii, amice, că astea nu trădează niciodată...

E sau nu Măricel pe plus?

Şi dacă tot veni vorba de nea Măricel, care tocmai şi-a făcut bilanţul şi bagajul, ne-am zis, dimpreună cu amicul Archibald Tănase, că este momentul să tragem şi noi o linie, apoi o concluziune despre acest mandat al lui în fruntea judeţului, ca să nu lăsăm pentru istoriografi numai ce-a spus el sau duşmanii.

Dincolo de viziunile politice, am zice căci corect este să remarcăm totuşi că nea Măricel pleacă onorabil din funcţie. Căci câteva sute de kilometri de drumuri cu asfalt nou cam are pe coclauri nebănuiţi în judeţ, ceea ce nu e deloc puţin lucru, nici un alt predecesor neavând atât de mulţi. Apoi, rămâne spitalul mobil, care iaca ce bine prinde acuma, şi al cărui merit îl are fără discuţiune, dincolo de atacurile politice, şi dincolo de faptul că acuma cei ce-l atacau vin să culeagă lauri. Trei la mână, şi deloc puţin lucru: a rezistat eroic, cum foarte puţini ar fi făcut la fel, la presiunile camarilei magazionerului şantajist Ghihocel şi compania.

Ca urmare, părerea noastră e că, în ciuda inabilităţilor lui de a vorbi şi de a fi gafeor de profesie, nea Măricel clar poate pleca din funcţia asta cu fruntea sus. Ca să nu mai spunem că, faţă de mulţi colegi de-ai lui, el chiar dacă iese din poilitichie are un’ se duce, nu face foamea... Nu e puţin lucru, stimabililor.

PS: Şi, în sfârşit, încă o observaţiune la plecarea lui Măricel: arată că la Iaşi conflictele politice şi plecările din funcţii de top se fac nu ca la Bucureşti, cu ghioaga în mână și cu sacul în spate, noaptea, ci la masa de şah sau,în cel mai rău caz, la un duel sportiv cu floreta, ziua mare, pe Pietonal. Iaca, aici suntem mândri, ca ieşeni...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X