Punct final în proiectul de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare început în 2013
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Punct final în proiectul de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare început în 2013

GALERIE
pista aeroport
  • pista aeroport
- +

Ieri s-a făcut recepţia finală a pistei de decolare-aterizare

La mai bine de 6 ani şi 3 luni de la zborul inaugural care a marcat darea în folosinţă, pista Aeroportului Iaşi a fost recepţionată oficial. Amintim că, înainte de expirarea termenului de garanţie, moment în care se face de regulă această formalitate, au fost identificate mici fisuri în stratul de uzură, mai dese pe margine (acostament). Deşi contractul de execuţie impune prezenţa unui expert care să urmărească comportarea stratului de uzură – unul flexibil, folosit în premieră în România – conducerea Aeroportului a decis cu doi ani în urmă că este nevoie de un alt specialist. În acest fel, intervenţia constructorului pentru remedierea acestor deficienţe s-a prelungit, iar recepţia, care în mod normal trebuia făcută anul trecut, s-a făcut abia ieri.

Au fost prezenţi ieri atât directorul operaţional al aerogării, care a fost desemnat de Consiliul de Administraţie să preia interimatul conducerii Aeroportului, cât şi şeful Direcţiei Patrimoniu de la Consiliul Judeţean.

De menţionat că formalitatea de ieri nu este finalul proiectului. Pe rolul Curţii de Apel Iaşi se află o cauză oarecum ciudată: contestarea autorizaţiei de construire a pistei. Autorul acţiunii este comuna Aroneanu, care a atacat documentul emis cu peste şapte ani în urmă pe motiv că administraţia locală nu a fost informată la vremea aceea. La mijloc sunt autorizaţiile de construire peste limita de înălţime admisă de harta servituţilor aeronautice, emise în ultimii ani de Primăria Aroneanu. Aeroportul a început să le desfiinţeze în instanţă, însă administraţia comunei a contraatacat. La sfârşitul lunii septembrie, judecătorii de la Tribunal au respins cererea, invocând tardivitatea introducerii acţiunii, însă Aroneanu a formulat recurs. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.