Punct final într-un proces cu prejudiciu uriaş la Dagâța: peste 1,7 milioane de euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Punct final într-un proces cu prejudiciu uriaş la Dagâța: peste 1,7 milioane de euro

GALERIE
proiect dagata
  • proiect dagata
- +

Procesul în care o contabilă şi un inginer din judeţul Iaşi sunt acuzaţi într-un dosar privind fraudarea de fonduri europene a ajuns la final. Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis, ieri, să amâne pronunţarea în dosarul în care inculpaţi sunt Paul Grebişan şi Lucreţia Ciobanu.  

În primă instanţă, femeia a primit doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare în timp ce Grebişan a fost achitat. Decizia definitivă se va acorda pe 6 ianuarie. Procurorii DNA au susţinut că, în ianuarie 2009, Consiliul Local al comunei Dagâţa a încheiat un contract cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APRDP), pentru a pune în practică proiectul„Alimentare cu apă în sistem centralizat în sat Dagâţa şi sat Mănăstirea, comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, construire sistem de canalizare şi staţie de epurare a apelor uzate în satul Dagâţa“ ce avea o valoare de aproximativ 7,3 milioane de lei, echivalentul a 1,7 milioane de euro.

„Cu ocazia derulării acestui proiect, în vederea câştigării licitaţiei organizate de Consiliul Local al comunei Dăgâţa (autoritatea contractantă) pentru atribuirea contractului de lucrări, inculpata Ciobanu Lucreţia, în calitate de împuternicit al administratorului SC Teoval SRL, a depus un înscris fals, pretins emis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Iaşi, din care rezultă, în mod incorect, că SC Teoval SRL nu avea datorii restante către bugetul de stat la data participării la licitaţie.

Acest document a fost falsificat de Ciobanu Lucreţia, care l-a ataşat documentaţiei de participare la licitaţie după ce l-a autentificat la un notariat public“, au precizat anchetatorii. Aceştia au mai menţionat că Lucreţia Ciobanu ar mai fi depus la dosar şi o declaraţie falsă, întocmită şi semnată de inginerul Paul Grebişan, în care se menţiona că firma pe care cei doi o conduceau şi-ar fi îndeplinit obligaţiile privind taxele şi impozitele datorate statului. Procurorii consideră că, prin intermediul celor două documente false, firma Teoval a câştigat licitaţia şi a primit nelegal o finanţare de 1,7 milioane de euro. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.