Punct final într-un proiect în parteneriat cu Institutul de Arheologie din Islanda
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Punct final într-un proiect în parteneriat cu Institutul de Arheologie din Islanda

GALERIE
Underground Iaşi – Istorii redescoperite
  • Underground Iaşi – Istorii redescoperite
- +

Palatul Culturii din Iaşi va fi astăzi gazda conferinţei de final de proiect "Underground Iaşi – Istorii redescoperite", proiect menit să susţină expoziţiile inovative cu bunuri culturale mobile restaurate. Manifestarea va avea loc astăzi, 18 iunie, de la ora 11.00, în Sala "Ştefan Procopiu" de la Palatul Culturii, fiind organizată de către Complexul Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi.

Proiectul "Underground Iaşi – Istorii redescoperite" a fost finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului RO-CULTURA, fiind dezvoltat în parteneriat cu Fornleifastofnun Islands (Institutul de Arheologie din Islanda), cu sediul în Reykjavik. Activităţile au avut ca obiectiv general promovarea şi valorificarea obiectelor descoperite în urma săpăturilor arheologice în oraşul Iaşi, prin organizarea unei expoziţii interactive care a fost deschisă publicului de pe 12 ianuarie în spaţiile Muzeului de Istorie a Moldovei de la Palatul Culturii din Iaşi. Expoziţia va fi deschisă până la finalul acestei luni.

Activităţile proiectului au beneficiat de o finanţare de aproape 130.000 de euro, 617.288 de lei, iar pe parcursul desfăşurării expoziţiei aceasta a înregistrat peste 10.000 de vizitatori, dublu faţă de numărul estimat iniţial. Suplimentar, au fost organizate şi mai multe conferinţe susţinute de arheologii Stela Cheptea, Bobi Apăvăloaie, Costică Asăvoaie, Cătălin Hriban, Adriana Miron, Tamilia Marin şi Cosmin Niţă, difuzate online. De asemenea, a fost organizat şi un workshop interactiv, desfăşurat online.

"Conferinţa constituie momentul potrivit pentru a privi retrospectiv asupra acestui proiect, care a pus în lumină o serie de descoperiri ce ilustrează viaţa aristocraţiei şi a meşteşugarilor ce îşi duceau viaţa nu departe de Curtea Domnească din Iaşi, şi de a împărtăşi cu toţi cei interesaţi realizări, experienţe, bucurii, dar şi dificultăţi, precum cele cauzate de pandemia de Covid-19, şi modalităţile concrete aplicate pentru a îndeplini toate obiectivele propuse", au precizat reprezentanţii Complexului Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi.

Accesul la evenimentul de astăzi este liber, în limita locurilor disponibile şi a dispoziţiilor legale. Evenimentul va fi difuzat şi online. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trişorii

Cătălin ONOFREI

Trişorii

Când Iohannis va realiza că a pierdut definitiv partida s-ar putea să-i vină ideea să măsluiască din nou cărţile!

Filmuletul zilei

opinii

Regula numărul unu

Briscan ZARA

Regula numărul unu

Un şef ales politic nu va fi vreodată unul eficient. Interesele lui vor fi doar personale şi politice (a se citi „de clan”), iar modul lui de lucru cu străinii de partid va fi unul tipic: va ajuta pe unii sau pe alţii pentru a şi-i face apropiaţi şi loiali, iar restul, majoritatea adică, va fi complet neglijată. Şi istoria se repetă.

Sensul lui „To be continued”

Cristina DANILOV

Sensul lui „To be continued”

Ţi s-a întâmplat vreodată ca în timp ce încerci să adormi să te sâcâie insistent proiectul pe care nu ai reuşit să îl finalizezi la serviciu sau să ai în faţa ochiului minţii răzătoarea de legume electrică pe care o tot vezi la reclame şi pe care, din lipsă de timp, nu ai reuşit să o procuri? 

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

pulspulspuls

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

PULS

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

O veste neobişnuită şi străvezie ca figura unui strigoi, numai bună pentru sărbătoarea de astăzi, de Sf. Andrei, a venit ca un vârtej azi noapte, odată cu o rafală de vânt care s-a abătut pe strada din faţa redacţiei.

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.