anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Punct final la admiterea de toamnă la UAIC. Cinci candidaţi pe loc bugetat, Psihologia e iar vedetă

GALERIE
UAIC Iasi
 • UAIC Iasi
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a finalizat procedura de admitere de toamnă pentru noul an universitar - 2021. În total, conform cifrelor comunicate de instituţia de învăţământ superior, au fost depuse 1.285 de dosare la cele 12 facultăţi ale instituţiei de învăţământ superior care au organizat admitere şi în această toamnă, şi 379 de dosare pe locurile pentru studenţii români de pretutindeni. 

Nu ştim exact o distribuţie a locurilor pe facultăţi, fiindcă nu a fost publicată de universitate, însă ştim că au fost scoase în total 261 de locuri la buget, ceea ce înseamnă că, pentru aceste locuri, a existat o concurenţă la nivel de universitate de circa 5 candidaţi pe un loc. Mergând specific pe fiecare facultate în parte, observăm că au fost depuse 52 de dosare la Biologie, 18 la Chimie, 415 la FEAA (o treime din total au fost la această facultate), 154 la Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, 8 la Fizică, 76 la Geografie şi Geologie, 34 la Istorie, 105 la Litere, 11 la Matematică, 361 la Psihologie şi ştiinţe ale educaţiei, 36 la Teologie Ortodoxă şi 15 la Teologie Romano-Catolică.

În urma unei analize exclusiv a numărului de dosare, fără să ştim locurile scoase la concurs, putem observa faptul că Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor a strâns aproape o treime din dosare, însă trebuie reţinut şi faptul că oferta educaţională, ca număr de specializări, este mult mai mare decât în cazul altor facultăţi.

Continuă interesul pentru Psihologie şi în sesiunea de toamnă, cu cele 361 de dosare, iar singurele alte facultăţi cu peste 100 de dosare mai sunt Filosofia şi Literele. Surprinde şi numărul mare de dosare depuse la cele două facultăţi de teologie - rivalizând, la Facultatea de Teologie Romano-Catolică fiind la unul dintre cele mai mari niveluri din ultimii ani.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.