anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Comunicat de presă

Pușcăriabilii să nu jubileze încă! Roata se va întoarce, iar în România se va face dreptate! (P)

GALERIE
cover ziarul de iasi-02
 • cover ziarul de iasi-02
- +

Ce ar putea face România cu 1,2 miliarde de euro? 

Să ofere o masă caldă tuturor elevilor din România, plus burse sociale și decontarea transportului pentru cei care nu își permit să ajungă măcar până la școală.

100 de kilometri de autostradă, chiar și la prețurile locale supraevaluate, pe A7, între Buzău și Focșani. 

Două spitale regionale de mare anvergură (cel de la Iași, de exemplu, este evaluat la 500 de milioane de euro). 

Ce va face în mod real România cu 1,2 miliarde de euro? Nimic din toate acestea, pentru că banii vor fi pierduți ca urmare a intervenirii prescripției în peste 557 de dosare penale ale DNA.

1,2 miliarde de euro este valoarea prejudiciilor din aceste dosare aflate în curs de urmărire penală şi în faţa instanţelor de judecată, potrivit evaluării procurorilor anticorupție, care nu va mai fi recuperat niciodată. 

DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că valoarea totală a mitei și a traficului de influență din aceste cazuri penale se ridică la 150 milioane euro. Alți bani care nu vor fi recuperați niciodată.

Dincolo de bani, eroarea din Codul penal pe care coaliția PSD-PNL-UDMR nu a dorit să o repare timp de patru ani, cea a întreruperii cursului prescripției în anumite condiții, pe care CCR a declarat-o neconstituțională încă din 2018 și apoi încă o dată în 2022, transmite un mesaj extrem de periculos către societate. 

„E liber la furat, furați cât vreți, că vom găsi noi căi politice să vă scăpăm de justiție”, acesta este semnalul extrem de grav transmis în acest moment de către coaliția PSD-PNL-UDMR tuturor infractorilor țării, din politică și nu numai. 

Mari corupți care au deja condamnări la activ, dar sunt judecați în alte dosare penale sau politicieni controversați, care au lucrat ani de zile în rețele mafiote, vor scăpa de toate acuzațiile și ne vor umili cu averile lor făcute din hoție și protejate de o coaliție de guvernare care nu mai înțelege altceva decât să desăvârșească „opera” lui Dragnea, cel care își cea scuze infractorilor in pușcării. 

Dar eu zic că penalii nu trebuie să jubileze prea multă vreme. S-au mai considerat  de neatins și învingători și în trecut și până la urmă au sfârșit în celule. Vom repara justiția și va fi din nou dreptate!

Marius BODEA
Senator USR de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.