anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Puteți dona jucării și rechizite pentru copiii săraci la centrele de cartier

GALERIE
donatii copii
 • donatii copii
- +

Primăria Municipiului Iași a demarat astăzi, 17 noiembrie, campania umanitară „Implică-te! Și tu poți fi Moș Crăciun”, campanie aflată la cea de-a șasea ediție.

Acțiunea socială se adresează copiilor proveniți din familiile vulnerabile, aflate în monitorizarea Direcției de Asistență Comunitară, Fundației „Solidaritate și Speranță”, Fundației „Star of Hope”, Fundației Serviciilor Sociale „Bethany”, Fundației „Salvați Copiii”, Fundației „Alături de voi” și a Fundației „Surâsul Albastru”. La această campanie s-a alăturat, în calitate de partener, și Direcția Județeană de Tineret și Sport.

Campania umanitară are ca obiectiv strângerea de donații constând în jucării și rechizite, prin intermediul Centrului de Informații pentru Cetățeni și a centrelor de cartier (Alexandru cel Bun, Frumoasa, Nicolina, Tătărași și Păcurari). Un alt obiectiv este acordarea unui număr de 1.000 de pachete în valoare de 120 de lei fiecare către copiii proveniți din familiile aflate în dificultate. Perioada colectării donațiilor este 17 noiembrie - 17 decembrie 2016.

Pe 18 decembrie, începând cu ora 10.00, la Sala Polivalentă va avea loc un spectacol de colinde, urmat de distribuția către beneficiari a donațiilor strânse.

Condiţiile de acordare pentru copiii proveniți din familiile aflate în dificultate sunt:

- venitul net pe lună – maxim 780 lei / membru de familie,

- cerere depusă la sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară (str. Mitropolit Varlaam nr. 54),

- evaluarea solicitărilor prin anchetă socială.

Cererea va fi însoţită de următoarele documente doveditoare:

1. actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei,

2. certificatul de naştere al copilului/copiilor,

3. certificatul de handicap al copilului/copiilor,

4. alte acte privind componenţa familiei,

5. adeverinţe de salariat, cu menţiunea salariului net pentru luna anterioară,

6. cupon de pensie,

7. cupon de indemnizaţie,

8. alte surse de venit – orice document justificativ.

Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.