Puteți plăti parcarea cu cardul la Aeroport. Dacă vă vaccinați acolo, aveți gratuitate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Puteți plăti parcarea cu cardul la Aeroport. Dacă vă vaccinați acolo, aveți gratuitate

GALERIE
aeroport-iasi-parcare (1)
  • aeroport-iasi-parcare (1)
- +

Șoferii care ajung la Aeroportul Iași pot plăti parcarea și prin intermediul cardului! Măsură a fost luată pentru a se reduce timpii de așteptare.

În incinta terminalului T3 există un bancomat dedicat exclusiv plăților cu cardul. Automate pentru plata cu numerar există în continuare în terminalul T3 și în parcarea publică.

În prezent, Aeroportul Internațional Iași dispune de o parcare cu o capacitate de 314 locuri. Timpul de staționare a autovehiculelor în fața celor două terminale este de 1 minut și doar în cazuri speciale (ex. persoane cu dizabilități) este de 5 minute.

Costurile pentru utilizarea parcării sunt următoarele:

Timp parcare

Tarif (lei)

0 min la 2h inclusiv

5

2h la 5h inclusiv

10

5h la 10h inclusiv

15

10h la 15h inclusiv

20

15h la 20h inclusiv

25

20h la 24h inclusiv

30

Fiecare 24 ore suplimentare

Se adaugă câte 25

De exemplu, pentru un timp de parcare de 90 de minute se va plăti 5 lei, pentru 3 ore 10 lei, pentru 21 de ore 30 lei. Dacă timpul de parcare depășește 24 ore, pentru primele 24 ore se datorează 30 de lei, pentru fiecare interval complet de 24 ore suplimentare câte 25 de lei și pentru orele ce depășesc intervalele de câte 24 ore se face calculul pe intervalele conform primelor 24 ore. În caz de deteriorare sau pierdere va trebui achitata contravaluarea tichetului: 100 lei.

Tariful pentru abonamentul lunar de parcare este de 300 lei. Persoanele fizice și juridice solicitante vor achita și costul cartelei de acces care va fi egal cu prețul de achiziție al acesteia. Pentru persoanele juridice cu activitate de rent-a-car abonamentul este de 1200 lei/lună cu TVA inclus (4 autoturisme x 300 lei).

Pentru a plăti, puteți utiliza doar bancnote românești (lei).

La intrarea în parcare, șoferii trebuie să ridice tichetul din eliberatorul panoului, situat pe partea stângă, înaintea barierei. Tichetul cu cod de bare trebuie păstrat pentru efectuarea plății: numai cu tichetul achitat se poate părăsi parcarea!

Costul parcării ar trebui efectuat înainte ca șoferii să se deplaseze la maşină. După efectuarea plăţii, există un timp de 30 minute disponibil pentru părăsirea parcării fără taxă suplimentară.

Parcarea este gratuită pentru mașinile modificate pentru persoanele cu handicap.

Mai nou, parcare gratuită timp de 48 de ore și pentru cei care se vaccinează anti-Covid la Aeroportul Iași. La Aeroportul Iași se pot vaccina anti-Covid nu doar pasagerii, ci toți cetățenii UE, precum și cei din țări non-UE, dar care au reședință în România. Centrul de vaccinare se află în incinta terminalului T3 (zona Sosiri), programul fiind zilnic, între orele 08.00 - 20.00. Serul folosit este Johnson & Johnson, doză unică.

„Decizia de a oferi loc de parcare gratuit persoanelor ce doresc să se vaccineze la Aeroportul Iași vine în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări atât la nivel local, cât și național. E absolut firesc să punem mai presus de orice sănătatea și siguranța oamenilor. Totodată, o astfel de decizie va ajuta la menținerea unui număr constant de pasageri pe Aeroportul Iași. În ciuda restricțiilor impuse, am reușit să avem, în ultimele luni, un trafic dublu, raportat la prima perioadă a anului în curs, practic am atins cifre înregistrate înainte de pandemie, dar în continuare există riscul ca traficul aerian să fie puternic afectat. Ne dorim ca tot mai mulți cetățeni să înțeleagă cât de important este pentru ei și familiile lor să se imunizeze, pentru a călători oriunde în lume, fără grija că ar putea deveni vulnerabili în fața acestui virus periculos. Îi îndemn pe ieșeni, dar și pe toți cei care tranzitează Aeroportul Iași să nu mai amâne vaccinarea. La Aeroporul Iași, centrul e deschis în fiecare zi și nu este nevoie de programare”, a spus Romeo Vatră, director general provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

Urmăriți pagina de Facebook a Aeroportul din Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.