anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Putin le dă ceteţenia rusă străinilor care vor să fie "carne de tun" pentru el

GALERIE
inrolari_rusia
 • inrolari_rusia
- +

Moscova urmează să faciliteze accesul la cetăţenia rusă străinilor care semnează un contract cu armata, în toiul Războiului rus din Ucraina, potrivit unui decret semnat vineri de către preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

”Cetăţenii străini sau apatrizi care semnează un contract pentru a servi în forţele armate ruse (...) cel puţin un an de zile şi care iau parte (sau au luat parte) la operaţiuni militare timp de cel puţin şase luni” beneficiază de procedura simplificată a obţinerii paşaportului rus, se arată în acest decret.

În text, publicat pe portalul documentelor oficiale, se precizează că această măsură se aplică şi personaleor care au servit mai puţin de şase luni de zile şi care au fost rănite în luptă, ceea ce le permite să fie demobilizate ”din motive de sănătate”.

De asemenea, soţii şi soţiile, copiii şi părinţii celor care semnează un contract cu armata rusă vor putea beneficia de un acces simplificat la cetăţenia rusă, se arată în decret.

Această măsură pare să se adreseze mai ales imigranţilor din fostele republici sovietice din Asia Centrală, care ocupă, în oraşpe mari, ca Moscova, meseriile cele mai dificile.

Mai multe foste republici sovietice din Asia Centrală şi-au îndemnat cetăţenii să nu ia parte la război, după anunţarea, săptămâna trecută, a unei mobilizări ”parţiale” în Rusia.

Vladimir Putin a semmnat săptămâna trecută o lege potrivit căreia străinii care intră în armată, pe o perioadă de cel puţin un an de zile, pot cere cetăţenia rusă, fără să justifice o perioadă de rezidenţă de cinci ani pe teritoriul rus, cerută în procedura obişnuită.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.