anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Comunicat de presă

Putregaiul corupției și al incompetenței. Costel Alexe a compromis Consiliul Județean și șansa la dezvoltare a județului! (P)

GALERIE
Costel-Alexe
 • Costel-Alexe
- +

Afectat de dosarele penale în care este anchetat de către procurorii DNA, președintele Consiliului Județean Iași nu mai are timp pentru administrație și târăște instituția într-o serie de scandaluri care pare că nu se vor mai termina niciodată.

Lucrurile funcționează în voia sorții, fără nicio strategie clară, fără respectarea niciunui principiu adminstrativ. Toate acestea nu pot să reprezinte decât incompetență sau rea credință.

 „Ceea ce anticipam acum ceva timp, iată că deja se conturează în ceea ce privește activitatea Consiliului Județean Iași. Instituția a fost târâtă de actualul președinte într-o serie de scandaluri atât politice, cât și administrative, care pare că nu se vor termina niciodată. Pe lângă multiplele dosare penale în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, instigare la delapidare și abuz în serviciu, iată că nici în zona administrativă lucrurile nu funcționează aproape deloc.

Iată câteva exemple elocvente:

1. Pentru Axa Iași – Suceava există pericolul de a fi pierduți banii europeni alocați. Investiția se află într-o situație de risc major: unul dintre segmentele de pe raza județului Iași, porțiunea Belcești – Ceplenița – Scobinți – Lespezi, în lungime de aproximativ 40 de kilometri, încă nu are un constructor desemnat, la mai bine de 3 ani de la demararea proiectului. Este, de fapt, și cel mai mare tronson de pe raza județului nostru. Pe celelalte două tronsoane se înregistrează întârzieri în execuție și din această cauză, s-au prelungit termenele de finalizare. Mai mult ca sigur, constructorul nu se va încadra nici în acestea. Valoarea proiectului este de peste 100 milioane de euro fiind cel important proiect de investiţii iniţiat în cadrul Axei 6 a POR la nivel naţional.

2. Proiectul de construire a Institutului Inimii de la Miroslava pare din start sortit eșecului. Proiectul a fost evaluat la circa 330 milioane de euro, fără TVA și are toate șansele să rămână la stadiul de machetă și plașe. În cadrul PNRR poate fi asigurată o finanțare de 60%, urmând ca administrația județeană să completeze cu diferența de 150 milioane de euro. Ceea ce pare aproape imposibil, această sumă reprezentând întregul bugetul alocat dezvoltării pentru următorii doi ani de administrația județeană.

3. A fost abandonat și proiectul Centrului de Excelență pentru Fotbal, derulat în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Iași. Acesta a fost considerat de majoritatea specialiștilor din fotbal drept cel mai reușit proiect demarat la Iași pentru dezvoltarea tinerelor talente din județ din ultimii 30 ani.

4. Tot în ceea ce privește sportul, se pare că nici finanțările pe Legea 350, acolo unde este concurs de dosare, nu au scăpat de zona de suspiciune și scandal. Dintre proiectele depuse, doar cei care au sângele galben (Știința Miroslava, Politehnica Iași) au avut acces la fondurile publice. Ceilalți au fost bineînțeles respinși.

5. Instituții subordonate ale Consiliului Județean Iași sunt învăluite de scndaluri între șefi și subordonați, cele mai bune exemple în acest sens fiind Direcția Județeană de Pază și Protecție și Școala Populară de Artă „Titel Popovici”.

Din păcate, acesta este filmul pe care îl prezintă executivul Consiliului Județean ieșenilor. O scenetă de prost gust, plină de suspiciuni și fapte de corupție, fără realizări notabile. Ba mai mult, există riscul ca nici măcar proiectele începute de fosta administrație social-decmorată să nu fie duse la bun sfârșit.” a declarat liderul PSD Iași, senatorul Maricel Popa.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.