anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

COMUNICAT DE PRESA

"Gala pentru demnitate" - eveniment caritabil de amploare la Iaşi în acest weekend

GALERIE
Gala_pentru_demnitate_eveniment_caritabil3
 • Gala_pentru_demnitate_eveniment_caritabil3
- +

Echipa ONG-ului ieșean Asociația Moral Compass organizează pe 10 Decembrie 2022 (17.00-20.00), la Hotel Internațional, un eveniment unic în țară: Gala pentru Demnitate. Unic prin obiectivele formulate și agenda propusă, evenimentul se dorește a fi o celebrare a diversității în toate formele ei și un apel la demnitate, una dintre valorile de bază ale Asociației Moral Compass, în mod particular în contextul dizabilității și al condițiilor dizabilitante.

               Alături de principalii săi parteneri în organizare, respectiv Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza”), Inspectoratul Școlar Județean Iași, Primăria Municipiului Iași și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, organizatorii au în vedere trei obiective principale:

 

 1. Lansarea volumului științific colectiv - Dizabilitatea: O abordare transdisciplinară (coord. Alexandra Maftei, Oana Dănilă, Alois Gherguț – Editura Universității ,,Alexandru Ioan Cuza”)

 2. Decernarea Premiilor Ambasador pentru Demnitate (premierea oamenilor din județul Iași ce lucrează pentru în sprijinul și pentru demnitatea persoanelor cu dizabilități, șapte categorii: profesor consilier școlar, profesor psihopedagog, profesor logoped, terapeut, profesor de sprijin, părinte și voluntar)

 3. Strângerea de fonduri pentru 1000 de ore de terapie  destinate copiilor și adulților cu dizabilități și, mai ales, familiilor acestora (frați și părinți)

Pe lângă aceste momente, la Gală participanții se vor putea bucura de momente artistice (recital de pian, violoncel și flaut, spectacol de teatru), dar și de o licitație cu scop caritabil.

La eveniment vor participa și vor lua cuvântul reprezentanți ai instituțiilor partenere, alături de ambasadorii nominalizați, reprezentanți ai societății civile, părinți, profesori și specialiști din domeniul psihopedagogiei speciale, alături de toți cei care se vor înscrie pentru a fi alături de organizatori și a susține cauza evenimentului.

Accesul este gratuit, în limita numărului de locuri disponibil. Înscrierea la eveniment se poate face accesând următorul link:

https://surveyhero.com/c/GalaptDemnitate

”Ne dorim ca această prima ediție a Galei pentru Demnitate să fie începutul unei călătorii frumoase și cu sens, prin care să ajungem la acei copii și adulți cu dizabilități care au nevoie de noi – și, mai ales, la frații, surorile și părinții care sunt parte a acestei experiențe. Toate momentele planificate în cadrul Galei pentru Demnitate au ca obiectiv final strângerea de fonduri pentru 1000 de ore de terapie destinate acestora. De altfel, în 2023, ne propunem să ajungem la cel puțin 100 de beneficiari din medii vulnerabile, pentru care terapia este esențială, însă lipsa resurselor - umane și financiare - nu o fac posibilă.”, au declarat organizatorii.

Asociația Moral Compass a fost înființată în 2019 și are ca obiective fundamentale combaterea discriminării și a segregării sociale, facilitarea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile și combatarea violenței în toate formele ei. Valorile principale ale organizației sunt demnitatea, dreptatea, respectul - indiferent de condiție – și responsabilitatea. Asociația a derulat, de la înființare și până în prezent, peste 15 proiecte sociale și educaționale, având o echipă implicată și dedicată în permanență conectată la nevoile celor mai vulnerabili dintre noi.

Oricine dorește să se implice în atingerea obiectivelor Gale – în calitate de sponsor, partener sau ambasador - poate contacta echipa Moral Compass via e-mail (moral.compass.ong@gmail.com) sau telefonic (0730589473 sau 0744400950).

Detalii despre asociație și despre eveniment: www.moralcompass.ro / www.facebook.com/Moral.Compass.ONG

Sponsori Gold: Kaufland România, Teach for Romania, EFT Hub

Sponsori Silver: Simigeria Petru, New Plast Consult, Aqua Carpatica

Parteneri eveniment, licitație și spirjin: ANCAAR – Filiala Iași, Școala Internațională Spectrum, Școala Gimnaziala ”Ion Simionescu”, Vivertine, Cotnari, Wantsome, Sedcom Libris, Human Center, Asociația Psiterra, Palatul Copiilor Iași, Reign Salon, Matala Bistro, Restaurant Plopii Fără Soț, Cinevision, Radu Afloarei, Cristina Baciu

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.