anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

"Litoralul pentru toţi": hotelurile aşteaptă turiştii cu porţile deschise, să iasă mirosul

GALERIE
H1
 • H1
- +

Miercuri a început o nouă ediţie a vechiului program "Litoralul pentru toţi", menit a-i ajuta şi pe cei cu venituri mai mici să se enerveze şi să înjure din cauza condiţiilor de pe litoralul nostru. 

Scăderea (vorba vine) preţurilor este cauzată nu doar de scăderea temperaturilor, ci şi / mai ales de scăderea calităţii unor servicii; detalii despre litoralul devenit accesibil tuturor, în cele ce urmează!

 *         *         *

* De cum a bătut gongul programului "Litoralul pentru toţi", zeci de patroni de localuri şi chioşcuri au scos berile din frigidere şi le-au depozitat afară, în soare, motivând că "la cât plătesc noii turişti, nici nu merită bere rece"; în locul berilor au fost băgate în frigidere cafelele, ciorbele, micii şi alte produse care se servesc fierbinţi.

* Şi unii hotelieri nemulţumiţi au făcut mici modificări; astfel, în camere au fost aduse pernele cu gogoloaie şi saltelele desfundate, au fost chemaţi meseriaşi, să blocheze robinetele de apă caldă şi să le facă să picure pe cele de rece, iar de pe holuri au fost scoase cursele de şoareci, bucăţile de brânză din ele fiind introduse în meniu.

* Există şi manageri de piscine preocupaţi de siguranţa turiştilor veniţi prin "Litoralul pentru toţi"; ştiind că mulţi clienţi sunt mai în vârstă, ei au decis să golească bazinele, ca să nu se înece careva. Cu acest prilej au fost găsite zeci de sticle şi doze de bere uitate pe fund, la răcit, precum şi două slipuri bărbăteşti.

* Cunoscând faptul că, în general, turiştii care vin la mare în această perioadă nu se înghesuie la cumpărături, patronii unui mall s-au reprofilat şi au transformat clădirea într-un complex cu nume cam la fel: "Nămol"! Nămolul se vinde în fostele magazine de parfumuri.

 *         *         *

* Parcurile de distracţii au înlocuit vechile atracţii, prea scumpe: astfel, "Trenuleţele Groazei" au fost redenumite "Personalele Groazei", cu regim Regio; unele au sosit la destinaţii cu multe ore întârziere, iar un "trenuleţ al groazei" a rămas toată noaptea în plin câmp, după ce i s-a stricat locomotiva.

* Şi alte atracţii din parcuri au fost modificate: de pildă, la gheretele de tir nu mai sunt arme cu aer comprimat, ci doar praştii cu pietre şi tuburi de suflat sâmburi de cireşe, iar amatorii de tiribombe sunt puşi să se învârtă singuri în jurul căluşeilor, până când ameţesc.

* Nici distracţiile nautice n-au fost neglijate: în loc de bananele gonflabile remorcate de bărci cu motor, pe care se plimbau turiştii în larg, s-au adus fructe gonflabile mai puţin exotice, deci mai ieftine, cum ar fi perjele şi zarzărele, umflate de turişti cu gura şi trase de bărci pescăreşti cu vâsle.

* Nenumăraţi hotelieri şi patroni de localuri au declarat că aşteaptă clienţii "cu braţele şi uşile deschise"; unul ne-a mărturisit că ţine deschise uşile hotelului să iasă mirosul, după ce nişte turişti din vârful sezonului au înfundat canalizarea cu cutii de caviar şi sticle de şampanie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.