
Pesemne că în chiar aceste clipe stați pe păturică și vă ridicați doar pentru a întoarce micii, că vă petreceți minivacanța de 1 Mai muncitoresc în mod tradițional, ca la o iarbă verde de român. Totuși, o ieșire în natură, mai ales după iarna în care se pierde antrenamentul și se mai uită unele deprinderi, poate fi pentru unii mumă și pentru alții soacră, vorba aia: contează în ce relații vă aflați cu natura, cu râul și cu ramul, elemente care sunt rude cu românul doar prin unele balade haiducești. E minivacanță de 1 Mai, este criză, e și campanie electorală: cam multe pentru un român verde aflat la iarbă tot verde! Puteți împleti în mod armonios cele trei elemente? Vă descurcați în natură, ca Tarzan, sau cădeți victimă ierbii, poieniței, vietăților și altor pericole care pândesc din toate colțurile? Aflați din testul nostru:
1) Ce reprezintă ziua de 1 Mai?
a) Ziua Muncii (decisă în 1889, la Congresul Internaționalei Socialiste) / b) Prima zi oficială de bere a noului sezon estival / c) Este onomastica vărului Ieremia.
2) Ce sentimente au oamenii, de 1 Mai?
a) Respect pentru înaintașii socialiști / b) Lipsă de respect pentru cei care au cumpărat încă de luni toți micii, toată ceafa și toate ciocănelele de pui din supermarket / c) Respect pentru cei numiți de la botez Ieremia, că e onomastica lor.
3) De ce ieșiți la iarbă verde de 1 Mai?
a) Să fiți alături de alți oameni ai muncii / b) Să beți bere la iarbă verde, alături de alți oameni ai muncii, șomeri sau pensionari / c) Să nu faceți deranj în casa vărului Ieremia.
4) În coșulețul cu care ieșiți la iarbă verde aveți:
a) Preparate de consumat la iarbă verde, cât mai naturale și sănătoase / b) Asta nu-i coșuleț de picnic din răchită, ci damigeană învelită în răchită / c) Daruri pentru vărul Ieremia.
5) Ce produse nu lipsesc din coșulețul dumneavoastră?
a) Plasturi, pastile de pântecăraie, ac și ață, bormașină, niște dibluri / b) Desfăcătorul de sticle de bere și tirbușonul / c) Un teanc de felicitări frumos colorate, pentru vărul Ieremia.
6) De obicei, unde vă întindeți pătura, când ajungeți la iarbă verde?
a) De obicei, chiar pe iarbă; dacă plouă, pe cap / b) Peste damigeană, să nu se încălzească de la soare și să nu intre furnici în ea / c) De obicei, chiar lângă pătura vărului Ieremia.
7) Ce rămâne după dumneavoastră seara, la plecarea din poieniță?
a) Rămâne iarba verde, să se bucure de ea și alți oameni ai muncii / b) Nimic, că nu-s fraier să las acolo damigeana / c) Rămâne vărul Ieremia, să stingă focul și să strângă resturile.
Nu trebuie să credeți în horoscoape și nici ce spun prezentatorii buletinelor meteo nu e sigur: dacă vi se zice că nativii din zodia dvs. vor beneficia de o zi perfectă în sânul naturii, cu soare blând, ușoare adieri înmiresmate, ciripit de păsărele și clinchet de păhărele, mai bine stați în casă, să nu vă trăsnească și să nu vă bată grindina în creștet! Ei, bine (ori nu atât de bine), cu testele e cam la fel: întotdeauna există o doză mai mică sau mai mare de neprevăzut, care nu poate fi luată în calcul, indiferent cât de frumos ați încercuit variantele preferate. De pildă, nu există test care să vă asigure că pe lângă (sau chiar peste) pătura dumneavoastră nu vor trece trei turme de miei cu trei ciobănei și zeci de Grivei, că taurii comunali din zonă vor fi priponiți cu lanțuri solide, că urșii tomberonezi amatori de mici și ceafă nu vor ieși și ei la picnic, că furnicuțele și căpușele se vor retrage, să nu facă deranj, sau că vecinii din poiană vor da manelele mai încet. Așadar, succes!
File din jurnalul elevului Nelu: „cum am fost l-a earbă verde de unul mai cu părinți m-ei”
fincă sa dat liber de unul mai am fost âncă de mercuri cu părinți m-ei la un supermarcet după cărnați mici fleci și una alta ce mai trebue la un grătar ân sănu naturi și era o aglomerațe mare că toți se ângesuea să cunpere noroc cam găsit eu un căricior liber cu tot cu fesă de 5zeci bani în el și mam tras cu el ca cu sania dea căzut oameni pe jos șam făcut loc de trecut ptr părinți.
La raionu de mici mai era decât doă caseroale care se repezisă alți ânaintea noastră să le iee și se bătea pe ele da mea venit ideia deam strigat cu voce tare să mauză toți că mamî ăștias esact mici âia de ia arătat eri la televizor ca descoperit pedone căs din carne de mâță alterată care li sa făcut greță și nea rămas noă și la cârnați la fel așa cam eșit din magazin cu căruțu plin cam luat și cărbuni și muștar și căteva beri ptr tata vreo zece peți mari.
Eri dimineță am ajuns și ân poenița de lăngă oraș casă facă tata focu da era acolo niște câni maidanești care unu a ânhățat șiru de cărnaț șa fugit și mama a svărlit după câne cu borcanu de muștar așa cam rămas decât cu pânea scobitorlele și mici care ia căzut lui tata în apa pârâiului cân a vrut să pue berlile la rece deci am măncat pâne golă până mea venit ideia să plec în espediție.
Nam mers mult până ceam văzut un nene cu familia care făcea grătal cu fripturi mari cât doă pălmi adică ezact la fel de mari cât balegele uscate care era pe iarbă ceva mai âncolo așa că am făcut schinbu imediat și nu sa prins find miop iar mama cu tata sa bucurat și ma trimes să scoț două beri dân părău care am lunecat și cân am eșit dân apă am găsit în buzunar o broscă mare șii grasă așa că am făcut o glumă la familiea georgescu care era și iei la grătar și nici ei nu șa dat seama crecă a crezut că o fi un pui mai verde așa.
Mia âmi place tare la earbă verde și sigur mergem și zile vitoare dacă mama cu tata mei âși scoate dân pele căpușile care lea intrat. Și pe eu ma ciupit una da a scuipat șa fugit.
Publicitate și alte recomandări video