Radio Vocea Americii vrea sa emita in limba sirba din Romania

miercuri, 05 mai 1999, 23:00
3 MIN
 Radio Vocea Americii vrea sa emita in limba sirba din Romania

Postul de radio Vocea Americii a solicitat aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru difuzarea de programe in limba sirba de pe teritoriul Romaniei. CNA a informat, ieri, Biroului Permanent al Camerei Deputatilor despre aceasta solicitare, aratind ca Legea audiovizualului nu-i confera baza legala pentru a-si exprima acordul. Pina in prezent, Ministerul Afacerilor Externe a comunicat ca nu are obiectii privind aceasta cerere. De asemenea, Agentia Nationala pentru Comunicatii si Informatica, aflata in subordinea Guvernului, a informat ca, din punct de vedere tehnic, exista posibilitatea ca Vocea Americii sa emita de pe teritoriul Romaniei in limba sirba, mentionind in acest sens banda 87,5-108 MHz pe frecventa de 105,6 MHz din amplasamentul SN Radiocomunicatii CE Semenic-Resita. Agentia agreeaza si propunerea "IBB-Engineering – Voice of America" de a furniza echipamentul necesar (sistem radiant si emitator FM) pentru asigurarea difuzarii programelor Voice of America in aceasta banda, in contrapartide ore-emisie. Biroul Permanent a luat act de aceasta informare a CNA si a considerat ca nu este de competenta Parlamentului sa ia o decizie in aceasta problema, a declarat ieri presei chestorul Tanase Barde.
MAE isi reafirma sprijinul pentru NATO
Pozitia Romaniei fata de criza din Iugoslavia ramine consecventa din punct de vedere politic, in sensul sprijinirii eforturilor Aliantei Nord-Atlantice de solutionare a conflictului, a afirmat ieri purtatorul de cuvint al MAE roman, Simona Miculescu. Ralierea la atacurile NATO asupra Iugoslaviei nu inseamna ca Romania nu apreciaza orice initiativa menita sa conduca la o solutionare pasnica a conflictului din regiune, a declarat Simona Miculescu. Purtatorul de cuvint al MAE a precizat ca personalul aflat, in continuare, la Ambasada Romaniei din Belgrad, tine legatura in permanenta cu liderii comunitatii romanesti din Iugoslavia si transmite in tara informatii de la fata locului referitoare la evolutia conflictului.
Cei 41 de refugiati albanezi au fost cazati la Sarata Monteoru
Grupul celor 41 de refugiati albanezi din Kosovo care a ajuns, marti seara, la Sarata Monteoru, a fost gazduit la Hotelul Parc, un hotel fara caldura si fara apa calda. Refugiatii sint linistiti ca au un acoperis deasupra capului, dar nu pot uita ororile razboiului si sint ingrijorati de soarta rudelor si prietenilor ramasi acasa sau ajunsi in alte colturi ale lumii. Familia Aliu este de linga Pristina. Cind au inceput bombardamentele, sotii Aliu si cei cinci copii ai lor au fost izgoniti din Kosovo de catre armata sirba. Ei au plecat spre Macedonia numai cu ce aveau pe ei si au stat intr-o tabara de refugiati de linga Skopje. Sotii Aliu au spus ca nici macedonenii nu s-au purtat prea bine cu ei. Namzi Aliu a lasat acasa doua surori si un frate pentru care este foarte ingrijorat. El a spus ca a ales sa vina in Romania pentru ca este mai aproape de casa. Ibrahimi Bujar (19 ani) este student in anul intii la Facultatea de medicina din Pristina. El a fost dat afara din casa de armatele sirbesti, fiind nevoit sa plece in Macedonia impreuna cu alti albanezi din Pristina. Dupa doua zile de mers pe jos, Ibrahimi a ajuns intr-o tabara de refugiati din Macedonia si acum in Romania. Familia sa, care locuia in Plizlen, a fost fortata sa plece din Kosovo si este acum in Austria. Ibrahimi nu mai stie nimic de parinti si de cei doi frati ai sai.
Articole pe aceasi tema
Aeroporturile romanesti nu pot fi utilizate de NATO
http://www.monitorul.ro/arhiva/05_Mai_1999/news/national6.htm
Avioanele NATO au acces si pe aeroporturle romanesti
http://www.monitorul.ro/arhiva/04_Mai_1999/news/national1.htm
Parlamentarii nu doresc avioane NATO pe aeroporturile romanesti
http://www.monitorul.ro/arhiva/03_Mai_1999/news/national1.htm
Memorandumul Romania-NATO va fi semnat zilele urmatoare
http://www.monitorul.ro/arhiva/01_Mai_1999/news/national1.htm
Editoriale
Madrid plus sau Madrid minus?
http://www.monitorul.ro/arhiva/01_Mai_1999/opinions/editorials.htm
Noul "Plan Marshall" si fantomele Balcanilor
http://www.monitorul.ro/arhiva/30_Apr_1999/opinions/editorials.htm
Loc bun, spectacol aminat
http://www.monitorul.ro/arhiva/28_Apr_1999/opinions/editorials.htm
Sfat de razboi, vorbe de pace
http://www.monitorul.ro/arhiva/27_Apr_1999/opinions/editorials.htm
Russia, welcome home
http://www.monitorul.ro/arhiva/23_Apr_1999/opinions/editorials.htm
Derapajul mediatic poate naste monstri
http://www.monitorul.ro/arhiva/19_Apr_1999/opinions/editorials.htm
Analize
Romania, colonie a imperiului NATO
http://www.monitorul.ro/arhiva/04_Mai_1999/opinions/features.htm
NATO a aniversat 50 de ani in plin razboi
http://www.monitorul.ro/arhiva/05_Apr_1999/opinions/features.htm
Smecheria fata cu optiunile fundamentale ale tarii
http://www.monitorul.ro/arhiva/30_Mar_1999/opinions/features.htm
Drepturile statului sau drepturile omului
http://www.monitorul.ro/arhiva/29_Mar_1999/opinions/features.htm
Interviu
Sansele Romaniei de a intra in NATO s-au fortificat
http://www.monitorul.ro/arhiva/05_Apr_1999/opinions/interviews.htm

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii