Radu Beligan, mâine, la Iaşi, în deschiderea FIE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Radu Beligan, mâine, la Iaşi, în deschiderea FIE

GALERIE
radu beliganAngela Gheorghiu
  • radu beligan
  • Angela Gheorghiu
- +

Mâine începe prima ediţie a Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE). Cel mai important moment al zilei este Gala FIE, gala Excelenţei în Educaţiei, care va avea loc la Teatrul Naţional “V. Alecsandri” din Iaşi.

Evenimente:

- orele 18.30: Iaşi Fringe Festival, pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Iaşi Fringe Festival, un maraton de zece zile dedicat producţiilor independente de teatru neconvenţional şi dans contemporan, va fi lansat printr-o paradă cu reprezentanţii cu păpuşi tip Bunraku, dans rusesc, modelling, baloane, body painting, foc, magie.

- orele 20.00: Gala FIE, la Teatrul Naţional “V. Alecsandri”.

În cadrul Galei vor fi acordate 10 premii unor personalităţi marcante ale culturii şi educaţiei ieşene, dar şi ale vieţii culturale româneşti în general. Evenimentul se va încheia cu o Gală Extraordinară de Operă.

- orele 20.30: Radu Beligan la Serile FIE, pe scena de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, acces liber.

Serile FIE – o serie de cinci întâlniri (14-18 iunie) informale cu publicul ale personalităţilor invitate la FIE, organizate în parteneriat cu Ziarul de Iaşi. Invitatul special al întâlnirii de azi este maestrul Radu Beligan, Preşedinte de Onoare al FIE Iaşi.

- orele 21.30: Tosca la Opera Film Festival, scena de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, acces cu bilete tip brăţară.

Azi debutează şi Opera Film Festival, cinci zile de proiecţii în aer liber de Opera Film, în care melomanii vor putea urmări capodopere ale genului. Azi va fi proiectat spectacolul “Tosca”, de Giacomo Puccini, Royal Opera House, 2011.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.