anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Radu Beligan, mâine, la Iaşi, în deschiderea FIE

GALERIE
radu beliganAngela Gheorghiu
 • radu beligan
 • Angela Gheorghiu
- +

Mâine începe prima ediţie a Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE). Cel mai important moment al zilei este Gala FIE, gala Excelenţei în Educaţiei, care va avea loc la Teatrul Naţional “V. Alecsandri” din Iaşi.

Evenimente:

- orele 18.30: Iaşi Fringe Festival, pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Iaşi Fringe Festival, un maraton de zece zile dedicat producţiilor independente de teatru neconvenţional şi dans contemporan, va fi lansat printr-o paradă cu reprezentanţii cu păpuşi tip Bunraku, dans rusesc, modelling, baloane, body painting, foc, magie.

- orele 20.00: Gala FIE, la Teatrul Naţional “V. Alecsandri”.

În cadrul Galei vor fi acordate 10 premii unor personalităţi marcante ale culturii şi educaţiei ieşene, dar şi ale vieţii culturale româneşti în general. Evenimentul se va încheia cu o Gală Extraordinară de Operă.

- orele 20.30: Radu Beligan la Serile FIE, pe scena de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, acces liber.

Serile FIE – o serie de cinci întâlniri (14-18 iunie) informale cu publicul ale personalităţilor invitate la FIE, organizate în parteneriat cu Ziarul de Iaşi. Invitatul special al întâlnirii de azi este maestrul Radu Beligan, Preşedinte de Onoare al FIE Iaşi.

- orele 21.30: Tosca la Opera Film Festival, scena de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, acces cu bilete tip brăţară.

Azi debutează şi Opera Film Festival, cinci zile de proiecţii în aer liber de Opera Film, în care melomanii vor putea urmări capodopere ale genului. Azi va fi proiectat spectacolul “Tosca”, de Giacomo Puccini, Royal Opera House, 2011.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.