Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Radu Beligan şi Lucian Boia, printre cei mai căutaţi autori la Bookfest 2013

GALERIE
Radu Beligan
  • Radu Beligan
- +

 Volumele "Între acte", de Radu Beligan (editura ALL), şi "Sfârşitul Occidentului", de Lucian Boia (Humanitas), s-au numărat printre bestsellerurile Salonului de Carte Bookfest 2013, care s-a încheiat duminică.

Salonul de Carte Bookfest, care s-a desfăşurat între 29 mai şi 2 iunie, în incinta complexului Romexpo din Capitală, a fost dedicat anul acesta literaturii de limbă germană, sloganul ediţiei fiind "Trei ţări, aceeaşi limbă".

De altfel, programul bogat în evenimente de la standul trinaţional (Austria, Elveţia, Germania) s-a reflectat şi în datele de vânzări. Romanul lui Cătălin Dorian Florescu "Jacob se hotărăşte să iubească", apărut la editura Polirom, noua traducere din opera lui Jan Koneffke "Cele şapte vieţi ale lui Felix K" (Humanitas Fiction), romanul lui Uwe Tellkamp "Turnul" (Editura Curtea Veche), precum şi romanul Katharinei Hacker "Suflete pustii" (Rao) s-au numărat printre cel mai bine vândute titluri de la Bookfest.

Pe primul loc în topul vânzărilor Polirom la Bookfest s-a clasat volumul "Mai români decât românii? De ce se îndrăgostesc străinii de România", coordonat de Sandra Pralong, Pe locul al doilea se regăsesc, la egalitate, "Jacob se hotărăşte să iubească", de Cătălin Dorian Florescu, şi "Provizorat", de Gabriela Adameşteanu, iar pe locul al treilea s-a clasat "Nord-Vest", de Zadie Smith, şi "Onoare", de Elif Shafak.

La Cartea Românească, cel mai bine vândut roman a fost "Kinderland", de Liliana Corobca, urmat de "Memorii în bocanci", de Călin Hentea, şi "O telenovelă socialistă", de Doru Pop.

În total, Polirom şi Cartea Românească au vândut la târg peste 10.000 de volume.

La Humanitas, cele mai vândute volume au fost cele două titluri semnate de Lucian Boia "Sfârşitul Occidentului?" şi "De ce este România altfel?", urmate de "O scurtă istorie ilustrată a românilor",de Neagu Djuvara, şi "Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal", de Sega.

Cartea cea mai cerută la Humanitas Fiction a fost "Caietul Maiei", de Isabel Allende, urmată, în top, de "Cele şapte vieţi ale lui Felix K.", de Jan Koneffke, "Orele îndepărtate", de Kate Morton, şi "Soţul meu Michael", de Amos Oz.

Cel mai bine vândut audiobook la Humanitas Multimedia a fost "De ce este România altfel?", în lectura lui Lucian Boia, urmat de "Despre seducţie", în lectura lui Gabriel Liiceanu, şi "Tunelul", de Ernesto Sabato, în lectura lui Răzvan Vasilescu.

De asemenea, cel mai bine vândut volum de la Curtea Veche Publishing a fost "Monarhiile secolului XXI", de Sandra Gătejanu, urmat de colecţia "Cărţile copilăriei" şi de "Turnul", de Uwe Tellkamp. Cititorii care au vizitat standul Curtea Veche Publishing de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest au putut sărbători cei 15 ani de activitate ai editurii prin reduceri de peste 50%, evenimente deosebite şi o tombolă aniversară. Fără a oferi cifre exacte, reprezentanţii Curtea Veche Publishing spun că au înregistrat vânzări cu puţin peste cele din anul 2012.

Cartea de însemnări "Între acte" a lui Radu Beligan s-a vândut în 1.500 de exemplare la această ediţie a Bookfest, fiind bestsellerul Grupului Editorial ALL. Numai sâmbătă, în ziua lansării cărţii "Între acte", în prezenţa autorului Radu Beligan, au fost vândute 700 de exemplare.

Pe locul al doilea în topul vânzărilor ALL se află "O poveste cu Horaţiu", de Doina Papp, o carte despre viaţa unui alt actor foarte îndrăgit de public: Horaţiu Mălăele. Ca valoare, după cartea lui Radu Beligan, locul al doilea este ocupat de "Agenda Medicală Merck. Medicul Casei".

Topul vânzărilor ALL continuă cu romanul "Dacă citeşti asta înseamnă că am murit", de Andrew Nicoll, publicat în colecţia Strada Ficţiunii Contemporan, "Convorbiri cu Alex. Ştefănescu", de Ioana Revnic, şi "Garsoniera din pădurea de macarale", de Dan Chişu. Alte titluri de succes au fost: "Ali şi Nino", de Kurban Said, "Istoria universală" vol. I - "Preistoria şi Antichitatea" şi vol. II - "Evul Mediu. America precolumbiană şi hispanică", "Fraţi de cruce", de Ingvar Ambjørnsen, şi seria de cărticele educative pentru copii "Pixi".

"Volumul vânzărilor a fost aproximativ acelaşi cu cel de anul trecut. Ne aşteptam ca «Între acte», de Radu Beligan, să ocupe primul loc în top, este cartea cu care ne mândrim cel mai mult la acest târg. Este micul nostru semn de respect pe care, ca editură, îl aducem acestui colos al teatrului românesc", a declarat Mario De Mezzo, CEO Grupul Editorial All.

Printre cele mai vândute colecţii ale editurii Litera s-a numărat "Mari interpreţi de folclor", de Marioara Murărescu. Volumul I, "Maria Lătăreţu", a înregistrat peste 350 exemplare vândute. Cartea este bogat ilustrată, mare parte din fotografii fiind adevărate documente de epocă (unele inedite sau, oricum, mai puţin cunoscute, obţinute prin amabila colaborare a moştenitorilor). CD-ul care însoţeste volumul reprezintă o antologie a celor mai valoroase cântece din repertoriul interpretei Maria Lătăreţu.

"Tamara Buciuceanu. O viaţă închinată scenei", de Bogdana Darie, a numărat peste 300 de exemplare vândute, semn că actriţa este în continuare iubită şi apreciată. Foarte căutată a fost şi colecţia Bestseller, cu titlul "Furtuna războiului", de Andrew Roberts.

Interesul pentru cărţile practice arătat de români reiese din numeroasele copii vândute ale volumului "Ghidul câinelui fericit", de Cesar Millan. Cartea "Secretele creierului uman", de Sam Wang şi Sandra Aamodt, a aşezat colecţia IQ230 la loc de cinste, titlul menţionat numărând aproximativ 100 de achiziţii din partea românilor. Volumul"Atracţia", de Sylvia Daya, fost cea mai cumpărată carte de ficţiune de la Litera.

Foarte căutate au fost şi cărţile pentru copii apărute la Litera Mică. Seriile Disney English şi Disney AudioBook (poveştile clasice Disney în lectura Stelei Popescu) i-au fascinat pe cei mici, înregistrând peste 500 exemplare vândute din diferite volume: "Pisicile Aristocrate", "Maşini", "Peter Pan", "Regele Leu".

Cărţile educative au fost, de asemenea, foarte căutate, un exemplu concludent în acest sens reprezentându-l titlul "De ce? Prima mea carte de întrebări" (seria National Geographic), vândut în peste 300 de exemplare. Personajele preferate ale copiilor descoperite în cărţi au însemnat numeroase exemplare vândute şi din seriile Marvel şi Tom & Jerry, volumul "Tom & Jerry. Distracţie pentru tot anul" fiind preferatul copiilor.

La Editura Trei, la categoria ficţiune, pe primul loc în topul vânzărilor s-a clasat "Adevărul despre cazul Harry Quebert", de Joel Dicker, "Fata dispărută", de Gillian Flynn, "Jurnalul unui adolescent timid", de Stephen Chbosky, "Predică despre căderea Romei", de Jerome Ferrari, şi "Antologia Nebula 2012", de James Patrick Kelly & John Kessel.

La categoria non-ficţiune, pe primul loc s-a clasat "A avea sau a fi", de Erich Fromm, urmat de "Cum să fii tu însuţi ca să trăieşti din plin", de Alain Braconnier, "Ce se petrece în grupuri", de R. D. Hinshelwood, "Psihiatrie, psihanaliză şi noua biologie a minţii", de Eric R. Kandel, şi "Nevoile esenţiale ale copiilor", de T. Berry Brazelton & Stanley I. Greenspan.

Cel mai bine vândut titlu al editurii Nemira este "Mistici din Carpaţi şi alţi oameni slăviţi din istoria mântuirii" de Vasile Andru. Pe locul al doilea s-a clasat "Sub Dom", de Stephen King, urmat de "Jung. Îndrăgostit de suflet", de Lavinia Bârlogeanu, "Urzeala tronurilor", de George R.R. Martin (în format paperback), "Lumea-după-Google", de Alexandru Mironov, "Lupii din Calla", din seria "Turnul întunecat", de Stephen King, "Lupta celor nouă", de Pittacus Lore, "Richter 8.9", de Andrei Călăraş, "Cuadratura cercului", de Gheorghe Săsărman, şi "Borgia. Păcatele familiei" (format paperback).

Peste 90.000 de persoane vizitaseră Salonul de Carte Bookfest 2013 până duminică, în jurul orei 16.00, a declarat pentru MEDIAFAX, Mihai Mitrică, directorul evenimentului. El a mai precizat că un bilanţ al ediţiei de anul acesta a Bookfest va fi făcut public în următoarea perioadă.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiţie organizată de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus încă de la prima ediţie, în 2006, în spaţiul cultural ca un eveniment care promovează lectura şi accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate. Partenerul evenimentului este Ministerul Culturii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri