Radu Enache vrea să vândă un teren din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Radu Enache vrea să vândă un teren din Iaşi

GALERIE
radu-enache
  • radu-enache
- +

Proprietarul lanţului Continental, Radu Enache, vrea să scoată la vânzare două terenuri în Timişoara şi Iaşi şi să vândă hotelul Ibis din Constanţa într-o tranzacţie de tip lease back, care presupune răscumpărarea unităţii în leasing de la o societate specializată în astfel de tranzacţii.

"Având în vedere prelungirea crizei economice în România şi scăderea veniturilor societăţii, situaţia financiară actuală a acesteia nemaipermiţând plata serviciului datoriei conform graficelor convenite cu creditorii, consiliul de administraţie propune restructurarea datoriilor printr-o disponibilizare de numerar care să permită plata ratelor în avans", se arată într-un anunţ al companiei.

Astfel, urmează să fie aprobată vânzarea a două terenuri în Timişoara şi Iaşi, precum şi drepturile litigioase pentru un teren în Cluj-Napoca.

"Terenul din Timişoara are 4.000 de metri pătraţi, iar cel din Iaşi are 10.000 de metri pătraţi. Vreau să vând aceste terenuri, dar sunt dispus şi la orice fel de colaborări: să construiesc pe ele hoteluri alături de alţi investitori sau să construiesc hotelul pentru un investitor care să îl cumpere, iar eu să îl operez", a declarat Radu Enache.

De asemenea, Enache vrea să vândă hotelul Ibis din Constanţa printr-un contract de tip sale&lease back.

În vara anului 2008, acelaşi hotel a fost vândut şi răscumpărat printr-o operaţiune similară. Hotelul Ibis din Constanţa a fost deschis în 2005, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro, incluzând şi valoarea terenului. Hotelul are 154 de camere şi este clasificat la trei stele.

Enache nu intenţionează deocamdată să înstrăineze niciun hotel din lanţ, cu toate că afacerile stagnează de patru ani.

"Afacerile noastre au rămas în zona 20,5-21,5 milioane de euro. România nu mai este interesantă pentru oamenii de afaceri şi activitatea noastră este redusă, din acest motiv. De la clienţi majoritar străini în urmă cu câţiva ani am ajuns să avem majoritar români", a adăugat omul de afaceri.

Înfiinţat în urmă cu 20 de ani de către Radu Enache, lanţul Continental cuprinde 14 hoteluri cu 1.860 de camere, 13 restaurante, 19 cafenele şi baruri şi 54 de săli de conferinţe.

Potrivit ultimelor date disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor, Continental Hotels avea la finele lui 2011 pierderi de aproximativ 10 milioane de euro şi datorii totale de 50 de milioane de euro.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.