Radu Mihaiu a depus plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2

miercuri, 12 iunie 2024, 18:44
1 MIN
 Radu Mihaiu a depus plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a depus o plângere penală in rem, la Parchetul de pe lângă Judecătoria de Sector, pentru infracţiunile electorale comise în timpul votării de duminică din Sectorul 2. Plângerea vizează fapte grave precum cumpărarea de voturi şi distribuirea de buletine deja ştampilate.

„Există dovezi clare, inclusiv poze, care arată că au fost daţi bani de către candidatul PSD pentru cumpărarea de voturi. De asemenea, au fost distribuite buletine deja ştampilate. Aceste fapte au fost identificate în patru secţii diferite, ceea ce indică o acţiune coordonată a aceluiaşi partid. Este esenţial ca cei care au cumpărat voturi să fie traşi la răspundere”, a declarat Radu Mihaiu, conform comunicatului de presă al USR Bucureşti.

Primarul a subliniat importanţa investigării acestor nereguli de către procurori pentru a clarifica circumstanţele în care s-au petrecut aceste infracţiuni electorale.

În plus, Biroul Electoral Municipal (BEM) a admis contestaţia depusă de Radu Mihaiu, iar Secţia 352 va fi renumărată. „Aceasta este o primă victorie şi mă bucur că cererea noastră de renumărare a fost admisă”, a afirmat Mihaiu.

USR Bucureşti reaminteşte că Sectorul 2 a înregistrat cele mai multe voturi anulate, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la corectitudinea procesului electoral.

Citiți și: Diana Șoșoacă s-a dus să „ia lumina” de la noul ambasador al Rusiei imediat ce a fost aleasă europarlamentar

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii