Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presa (P)

Radu Nechita: "Candidez pentru o democrație în care hoții stau în pușcărie" (P)

GALERIE
Radu Nechita
  • Radu Nechita
- +
Sunt nou în politică. Ca și tine, m-am săturat. Ca părinte, nu mai vreau politică în școli. Ca cetățean, nu mai vreau pensii speciale plătite din banii mei. Ca antreprenor, vreau digitalizare și să muncesc, nu să fac birocrație. Mi-am dat seama că nu se poate schimba nimic în această țară, dacă nu ne implicăm și noi, cei care am stat pe margine până acum; cei care am fugit de politică precum unii de tămâie. Am ales USR PLUS pentru că sunt singurii politicieni în care am încredere.
 
Acestea sunt motivele pentru care doresc votul dumneavoastră, alături de cel pentru Alianța USR PLUS:
• Candidez pentru ca toți copiii să aibă un viitor aici, în țară. Să poată învăța și profesa în România, să-și urmeze visurile aici, să-și întemeieze familii aici, nu în zări străine. 
• Candidez pentru a urgenta construcția autostrăzii A8, Iași – Târgu Mureș. Ea economisește timp și ne aduce bani. Fără autostradă mărfurile ajung mai greu, devin mai scumpe pentru clienții din UE iar fabricile ajung mai greu în Moldova. Autostrada accelerează industria locală, aduce noi locuri de muncă aici, cei plecați se pot întoarce să lucreze acasă, familiile se reunesc. Fără această autostradă Iașul riscă să regreseze economic în viitor și o spun direct și asumat.
• Candidez deoarece am considerat că atacurile pesediste asupra justiției sunt atacuri asupra mea, asupra independenței și drepturilor mele. Oamenii aceia și-au bătut joc de noi toți, noaptea ca hoții, când au dat ordonanța 13, pentru dezincriminarea abuzului în serviciu.
• Candidez fiindcă au trecut 14 ani de când țara mea a intrat în marea familie a Uniunii Europene și Mecanismul de Cooperare și Verificare, prin care noi am promis să reformăm administrația și justiția, este în continuare neonorat de către România, din cauza politrucilor din țară. Acest MCV blochează intrarea în spațiul de liberă circulație Schengen, intrare care ar ajuta semnificativ la creșterea economică. Întrebați-i pe exportatori și închipuiți-vă cum ar fi să mergem în orice țară din UE fără să mai stăm prin vămi.
• Candidez pentru ca România să nu mai piardă oportunitățile fondurilor de coeziune, să putem moderniza țara, prin programul Green Deal și altele, pentru o economie verde, durabilă. Planeta este sursa vieții și nu o resursă pentru viață. Este Mama și nu o groapă de gunoi.
• Candidez întrucât mi-a fost furată Revoluția, mie și generației mele. De către cei care au ordonat foc împotriva martirilor și nu sunt condamnați nici astăzi. Până când nu vom ști cine a tras consider că Revoluția Mea nu s-a terminat și voi lupta pentru adevăr, pentru ca o justiție independentă să facă dreptate. 
Sunt un cetățean al patriei mele, ca și tine; cu valorile învățate de la părinți mi-am construit viața, familia, profesia și mi-am educat copiii. 
 
Azi îți cer să mă votezi, pentru o Române educată, curată, modernă, o democrație unde hoții stau la pușcărie.
 
Despre mine
Locuiesc în Valea Lupului, muncesc și plătesc taxe aici, nu am funcții publice sau politice. Deși de mic mi-au plăcut istoria, geografia și recitam binișor din Scrisoarea a III-a, liceul l-am ales cu profil real iar în 1987 am câștigat locul I la Olimpiada Națională de Meserii - electroenergetică.
Primii pași ca student i-am făcut la Facultatea de Nave și Inginerie Electrică din Galați, între 1990-1995, absolvită cu o pasiune pentru trigonometrie și sisteme. Sectorul de stat dădea oameni afară iar cel privat era la început, așa că am ales o aplicație a sistemelor: Bursa de Valori București.
Am fost cinci ani broker pe piața de capital, în formare din România, aceasta fiind și prima mea școală practică de management, ca director de agenție.
În 1998 am absolvit studii postuniversitare de diplomație, la Robert Schuman Institute, cu stagii la College of Europe, Bruges și Univ. Pazmany, Budapesta. Aici m-am format ca mediator și moderator, abilități care mi-au modelat cariera profesională până astăzi. Tot atunci  mi-am întemeiat familia.
Apoi au urmat șase ani fructuoși într-o companie multinațională. M-am reîntâlnit cu sistemele, cu proceduri și procese standardizate, criterii de performanță, am avut satisfacții profesionale dar în special onoarea de a fi parte a unei echipe performante. Cu oameni croiți pe valori umanist încurajatoare, care m-au tras după ei și m-au împins apoi spre rezultate. La îndemnul lor am promovat ca trainer, formator pentru manageri și consultanți, profesie pe care o am de 20 de ani neîntrerupți.
Din februarie 2005 am luat calea antreprenoriatului, înființând o firmă care ajută companiile românești să se dezvolte, prin instruire și implementare practică. Au urmat două cărți de leadership și vânzare consultativă, cu care mă mândresc. Mă consider împlinit profesional și cred că a venit vremea să ofer înapoi societății.
 
Ca parlamentar, voi vota cu prioritate pentru
1. Educație, fiindcă este principala infrastructură a unui stat. Voi vota legile care vor investi în educație, cu accent pe dezvoltarea de competențe necesare economiei viitorului, pe așezarea elevului în centrul sistemului, abilități antreprenoriale și criterii de performanță obiective pentru școli. Voi vota pentru program de la 8 la 17 pentru elevi, masă caldă la prânz, sport și cluburi vocaționale, ca astfel să combatem abandonul școlar, principalul adversar.
2. Meritocrație. Orice post șpăguit pentru un ”nepot” incompetent înseamnă nu doar corupție și trafic de influență ci mai ales că o altă persoană competentă a fost pregătită degeaba, a visat degeaba și fie va face o altă muncă, fie va pleca din țară, ca să își urmeze profesia și vocația. Toate acestea pe banii mei, ai tăi, ai contribuabililor. Simplificarea, transparentizarea, digitalizarea, descentralizarea aparatului birocratic pot ajuta foarte mult dar efectul de levier este dat de aplicarea cu obstinație a angajării pe merite, cu încurajarea concurenței, cu criterii obiective, jurii imparțiale, competențe demonstrate public, rezultate opozabile și evaluarea unei atitudini exemplare. Voi vota legile care vor investi în mecanisme și sisteme de asigurare a meritocrației, căci imediat ce un stat renunță la promovarea pe merite devine vulnerabil la capitolul democrație, oamenii își pierd încrederea în șansele lor și merg acolo unde sunt apreciați.
3. Anticorupție. Orice act de corupție înseamnă că “ei” bagă mâna în buzunarul nostru și ne fură drepturile și veniturile. Corupția este principala cauză pentru care bunicii și părinții noștri au pensii mici și motivul pentru care nu poți trăi cu un salariu minim în România.  Apartenența la un grup infracțional, lăcomia, ș.a. primează în fața adevăratelor valori pe care individul s-a angajat să le apere: serviciul cetățeanului, deontologia profesiei, integritatea instituției, stabilitatea cetății și siguranța statului. Corupția ucide. Voi vota legile care vor prevedea toleranță zero pentru corupție: celeritate în judecare, pedepse invariabil maxime la recidivă, pierderea unor drepturi obținute (exemple: premii, diplome de merit, pensii de urmaș), compensarea integrală a daunelor provocate statului și terților, înainte de oricare reducere legală a unei pedepse. Și fără penali în funcții publice!
4. Infrastructură. Dacă privim economia ca inima unei țări, atunci infrastructura este rețeaua de artere care pompează banii în acest organ vital. Iașul, nr. 2 demografic, nu are autostrăzi, nici centură, nu are linii electrice modernizate, nici cale ferată de mare viteză. Nu avem, în proiectare măcar, niciun drum expres prin lunca Prutului, care să îl lege de viitorul pod de la Brăila și portul Constanța. A8 nu este cuprinsă în PNRR, știați asta?  Voi vota accelerarea A8 și legile care aduc investiții în Moldova și Iași.
 
Scrie-mi mesajul tău, cu bune și cu mai puțin bune, le suport pe toate, căci vreau schimbare.
Veniți la vot pe 6 decembrie 2020! Votați poziția Nr. 1, Alianța USR PLUS. Împreună!
 
Comandat de PARTIDUL LIBERTATE, UNITATE SI SOLIDARITATE Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200033.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri