anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Radu Stoleriu, elev la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", medalie de aur la Balcaniada de matematică

GALERIE
Radu_Stoleriu_matematica1
  • Radu_Stoleriu_matematica1
- +

Un nou rezultat de excepţie pentru şcoala de matematică ieşeană! Radu Stoleriu a obţinut medalia de aur la Balcaniada de matematică pentru juniori, desfăşurată la Sarajevo, Bosnia - Herţegovina, în perioada 30 Iunie-2 iulie. 

Radu a obţinut de-a lungul anilor rezultate deosebite la concursuri naţionale şi internaţionale. Tânărul este absolvent al clasei a VIII-a la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", îndrumat de domnul profesor Cătălin Budeanu.

Radu Stoleriu este absolvent al clasei a VIII-a la Colegiul Naţional

Cititi si: Portret de olimpic la matematică: el este Radu, elevul ieşean pregătit pentru Balcaniadă

Comunicat Inspectoratul Şcolar Iaşi: În perioada 28 iunie – 3 iulie 2022, la Sarajevo (Bosnia şi Herţegovina) s-a desfăşurat cea de a 26-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2022). La JBMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia – ţări oficiale, precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina (echipa B), Croaţia, Franţa, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan – ţări invitate.

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat locul întâi cu 224 de puncte din 240 posibile, cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria competiţiei. Următoarele locuri de pe podium au fost ocupate de Serbia – 174 de puncte, respectiv Turcia – 166 de puncte.

Radu-Ionuţ Stoleriu, clasa a VIII-a, elev la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Iasi, a obţinut medalia de aur la această competiţie, reuşind să-şi împlinească un vis şi să aducă bucurie profesorului său, Cătălin Budeanu.

Povestea acestui rezultat minunat a început când Radu era în clasa a III-a şi a participat la LERIS, concursul de matematică pentru elevii de clasa a IV-a, organizat de colegiul unde învaţă acum. Atunci el a obţinut cel mai mare punctaj şi a câştigat dreptul de a urma clasele gimnaziale în această instituţie. La solicitarea mamei lui, dar şi dintr-o curiozitate a dascălului, a început colaborarea dintre Radu si domnul profesor C. Budeanu.

Radu Stoleriu alaturi de profesorul sau de matematica Catalin Budeanu

Au început mai mult în joacă, spune domnul profesor, Radu încercase să înveţe singur materia de clasa a cincea, dar menirea dascălului a fost să-i explice corect. A fost o provocare şi o mare responsabilitate, domnul Cătălin Budeanu a înţeles că Radu este un copil deosebit, a vrut în mod special să-i menţină interesul şi pasiunea pentru matematică. Fiind în clasa a IV-a, Radu Stoleriu a participat la faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică la clasa a V-a, obţinând cel mai mare punctaj şi calificându-se la faza naţională unde a reuşit să se clasese pe locul al treilea. În clasa a V-a participă la faza judeţeană a olimpiadei, obţinând un rezultat remarcabil: se califică, cu punctaj maxim, la faza naţională unde obţine premiul al doilea. A urmat o pauză competiţională datorită pandemiei apoi, în 2021, Radu Stoleriu se califică din nou la faza naţională a Olimpiadei de Matematică şi în lotul naţional, obţinând la balcaniadă medalia de argint. Acesta a fost momentul când Radu a spus că visul lui este aurul la această competiţie.

Anul acesta a obţinut locul al II-lea la etapa naţională a olimpiadei şi, ca urmare a rezultatelor la probele de baraj, unde a obţinut de fiecare dată punctajul cel mai mare, este calificat în lotul naţional.

O echipa minunată, dascăl-elev, cu aceeaşi pasiune, matematica, cu aceeaşi îndârjire de a-şi depăşi limitele şi de a-şi realiza visele, aşadar, un profesor de excepţie şi un copil minunat situează acum învăţământul ieşean în vârful clasamentului învăţământului naţional şi balcanic.

Felicitări, Radu Stoleriu!

Felicitări, domnului profesor Cătălin Budeanu!

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.