Radu Ţibichi a promovat proba scrisă la concursul pentru şefia CJAS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Radu Ţibichi a promovat proba scrisă la concursul pentru şefia CJAS

GALERIE
Radu Tibichi
  • Radu Tibichi
- +

UPDATE: Radu Ţibichi a fost admis la proba scrisă a concursului pentru şefia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi. El a obţinut un punctaj de 80,70 fiind al doilea la nivel naţional. De asemenea, trebuie menţionat că au promovat această probă, la nivel de ţară, doar cinci persoane (n.r.-pentru posturile de director din Maramureş, Iaşi, Tulcea, Cluj şi Bistriţa Năsăud). Restul participanţilor au obţinut sub 60 de puncte, fiind declaraţi repinşi.

VEZI AICI LISTA CU NOTELE OBTINUTE LA CONCURSUL PENTRU SEFIA CJAS

 

TEXT INITIAL: La proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de directori ai Caselor Judeţene pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) care a avut loc zilele trecute la Bucureşti s-au prezentat puţin peste jumătate dintre cei care s-au înscris. Judeţul Iaşi a avut un singur candidat care a susţinut proba scrisă, pe Radu Ţibichi, cel care ocupă şi în prezent funcţia de preşedinte al CJAS Iaşi. A mai existat un candidat, care însă nu a trecut de selecţia dosarelor.

Deşi la nivel naţional au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs, dintre aceştia au fost admişi la proba scrisă 54 de candidaţi. Dintre cei 54, doar 33 s-au prezentat la susţinerea probei.

„Prin urmare, în acest moment sunt 20 de case de asigurări de sănătate despre care ştim sigur că postul nu se va ocupa în urma acestui concurs. La două nu s-a scos postul, la alte trei nu s-a înscris nimeni, iar la o Casă s-a înscris un candidat care nu a trecut de selecţia dosarului. La alte 14 s-a înscris cel puţin un candidat care putea participa, dar nu s-a prezentat”, a explicat Adrian Gheorghe, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) imediat după susţinerea probei scrise. Pentru conducerea CJAS Iaşi au existat două dosare depuse, însă unul dintre acestea a fost respins din cauza faptului că persoana care s-a înscris nu avea „vechime în specialitatea studiilor necesare pentru ocuparea funcţiei – minimum 7 ani”. Astfel, doar unul dintre candidaţi, Radu Ţibichi, a ajuns la proba scrisă şi acum aşteaptă rezultatul.

„Desigur că am participat, dar nu pot face alte comentarii până nu se încheie concursul, aşa este firesc”, a precizat Radu Ţibichi, care se află la conducerea CJAS Iaşi din anul 2017.

Cum au fost făcute subiectele

Preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, a explicat şi modul în care au fost elaborate subiectele, subliniind faptul că s-a dorit să se elimine orice suspiciune de fraudare a concursului. Astfel, comisia de examen s-a întrunit în dimineaţa desfăşurării probei scrise şi a elaborat două variante de concurs, iar unul dintre candidaţi a extras, de faţă cu ceilalţi, una dintre variante. Fiecare variantă de concurs a conţinut zece întrebări, fiecare notată cu 10 puncte, în total fiind 100 de puncte de obţinut.

„Practic, din cele 25 de titluri unice din bibliografie, au fost extrase pentru fiecare variantă 10 titluri. Membrii comisiei de concurs au elaborat colaborativ subiectele pe baza titlurilor extrase prin tragere la sorţi pentru a preveni astfel ca unul dintre membrii comisiei să aibă o pondere mai mare sau pentru a elimina orice suspiciune privind pregătirea în avans a subiectelor”, a mai explicat preşedintele CNAS. Următoarea probă este cea a interviului, care se va desfăşura în termen de maximum patru zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise, fiind programată pentru data de 12 mai. Rezultatul final va fi afişat pe 19 mai, după rezolvarea eventualelor contestaţii. 

Cititi si: Postul de şef al CJAS Iaşi, scos la concurs

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.