Rafila, despre asigurarea serviciilor medicale în şcoli: Trebuie să fim realişti, nu avem suficienți specialiști
Ar trebui 7.000-8000 de medici în şcoli, sunt vreo 900 de în medicină şcolară în momentul de faţă. Ministrul consideră că, mai degrabă, se poate asigura câte un asistent medical pentru fiecare unitate didactică.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că ar fi nevoie de un număr de medici de medicină şcolară de nouă ori mai mare decât cel existent în prezent, pentru ca fiecare unitate şcolară să aibă personal medical. ”Trebuie să fim realişti”, afirmă ministrul, arătând că un deziderat care poate fi atins este acela privind existenţa unui asistent medical în fiecare unitate de învăţământ.
”Aici trebuie să fim realişti, pentru că am auzit tot felul de propuneri, să avem în fiecare şcoală un medic. E un deziderat foarte bun, dar trebuie să ştim câţi medici sunt în România şi câţi ar trebui la şcoli. Ar trebui 7.000-8000 de medici în şcoli, sunt vreo 900 de în medicină şcolară în momentul de faţă”, a afirmat Alexandru Rafila, miercuri.
Ministrul consideră că, mai degrabă, se poate asigura câte un asistent medical pentru fiecare unitate didactică.
”Noi trebuie totuşi să putem să oferim servicii de medicină şcolară fie prin centrele comunitare integrate, fie prin colaborarea cu medicii de familie şi, nu în ultimul rând, prin colaborarea cu Ordinul Asistenţilor Medicali, pentru că un asistent medical în fiecare şcoală se poate atinge acest deziderat şi el poate fi corelat cu oferirea de servicii de educaţie pentru sănătate care pot fi făcute împreună cu această activitate de medicină şcolară”, subliniază ministrul.
Publicitate și alte recomandări video