Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Rafinăria Lukoil Ploiești și-a întrerupt activitatea (surse)

GALERIE
Rafinaria Lukoil Ploiesti Foto Agerpres
  • Rafinaria Lukoil Ploiesti Foto Agerpres
- +

Rafinaria Lukoil Ploiesti pe platforma careia procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au efectuat joi perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro si-a intrerupt vineri activitatea, anunta Agerpres. Potrivit unor surse din interiorul rafinariei, procesul de oprire a instalatiilor a inceput vineri dupa-amiaza si dureaza 24 de ore pana cand acesta va fi finalizat.

Dana Danulescu, specialist principal relatii publice in cadrul Grupului Lukoil, a declarat pentru Agerpres ca reprezentantii companiei nu doresc sa comenteze aceasta informatie.

"Nu confirm, nu infirm, nu comentam. Nu dorim sa comentam", a spus sursa citata.

Conform unui comunicat remis vineri, in jurul pranzului, de Lukoil, anchetatorilor li s-au pus la dispozitie "documente financiare si resurse informationale electronice ale rafinariei", fara ca la adresa companiilor din cadrul grupului si a angajatilor sa fie inaintate invinuiri.

"La adresa companiilor Grupului LUKOIL si angajatilor acestora nu au fost inaintate invinuiri. Procesul de productie in cadrul Rafinariei Petrotel Lukoil Ploiesti nu s-a oprit, iar in momentul de fata acest proces continua in regim normal", se arata in documentul citat.

Anterior, angajati ai rafinariei au declarat pentru Europa FM ca mai multe instalatii de la Petrotel Lukoil din Ploiesti au fost oprite, vineri, in jurul orei 16.00. Conducerea rafinariei a dat insa asigurari ca activitatea decurge normal.

Potrivit postului de radio citat, angajatii au sustinut ca, desi au venit vineri la serviciu, multi dintre ei nu au desfasurat activitatea zilnica obisnuita.

Cu toate acestea, conducerea rafinariei Petrotel Lukoil din Ploiesti a dat asigurari prin intermediul unui comunicat ca activitatea companiei nu este afectata de ancheta autoritatilor romane.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti (PCA) a efectuat joi mai multe perchezitii la rafinaria Lukoil intr-un dosar-mamut de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul fiind estimat oficial la 230 de milioane de euro, din care 112 milioane euro provin din evaziune fiscala, iar 118 milioane de euro din spalare de bani.

Rafinaria Petrotel din Ploiesti este parte a gigantului petrolier rus Lukoil. Rafinaria a fost preluata de compania Lukoil in 1998. Grupul Lukoil mai detine in Romania o retea de aproximativ 300 de benzinarii, acoperind circa 20% din piata carburantilor din Romania. (Hotnews.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri