Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Răfuiala PSD Iaşi, o nouă rundă. Vasile Câtea susţine că Chirica este “alesul”

GALERIE
psd iasi1
  • psd iasi1
- +

Primarul interimar se face că nu ştie. Cristian Stanciu, principalul adversar, nu comentează. Cătălin Ivan ar putea candida la cererea unor primari care cred că PSD Iaşi este „în proces de disoluţie din cauza luptelor pentru putere”

Jocurile de culise din PSD Iaşi se acutizează pe măsură ce se apropie ziua alegerilor pentru desemnarea unei noi conduceri. Unul dintre vicepreşedinţii filialei, Vasile Câtea, a anunţat ieri că-şi retrage candidatura pentru şefia organizaţiei judeţene. În acelaşi timp, zeci de primari şi şefi de organizaţii locale ai PSD au avut ieri la prânz o întâlnire de taină.

Potrivit unor surse, reuniunea a fost o replică la o scrisoare de susţinere pentru Cătălin Ivan, semnată de alţi zeci de primari şi trimisă către conducerea centrală. La întâlnire a participat inclusiv Mihai Chirica care, conform unor social-democraţi, şi-a anunţat intenţia de a candida la organizaţia judeţeană. În acest sens, el a solicitat sprijinul primarilor prezenţi. Contactat de „Ziarul de Iaşi”, Chirica a negat că ar făcut un astfel de anunţ.

Chirica are sprijinul lui Dragnea?

Vicepreşedintele PSD Iaşi, Vasile Câtea, şi-a motivat retragerea din cursă după ce ieri ar fi avut o discuţie cu lideri centrali ai partidului, inclusiv cu preşedintele Liviu Dragnea. „S-a discutat despre soluţia Chirica la şefia organizaţiei judeţene. Domnul Dragnea a îmbrăţişat acest proiect cu arme şi bagaje. Eu nu voi mai candida”, a spus Câtea.

„Ziarul de Iaşi” a încercat în cursul zilei de ieri să obţină o confirmare de la Liviu Dragnea, dar acesta nu a răspuns nici la apeluri, nici la mesajele telefonice. În schimb, Chirica a susţinut că nu s-a gândit încă la o candidatură pentru şefia organizaţiei judeţene. „Singura candidatură pe care mi-am anunţat-o este cea pentru organizaţia municipală, în rest nu m-am gândit pentru că avem nevoie de linişte în toate structurile organizatorice ale partidului”, a menţionat liderul social-democrat.

El a adăugat că, până pe 3 octombrie, zi în care vor avea loc alegerile pentru organizaţia judeţeană, se pot întâmpla „foarte multe lucruri”. „Trebuie să tratăm cu raţiune aceste lucruri astfel încât să nu aducem iarăşi tensiuni în interiorul partidului”, a completat Chirica.

Vicepreşedintele PSD Iaşi Cristian Stanciu, principalul adversar al lui Chirica, a refuzat ieri să comenteze noile evoluţii din filială. „Nu comentez în niciun sens”, a spus sec Stanciu, el numărându-se printre cei care şi-au anunţat intenţia de a candida la şefia organizaţiei judeţene. În ultimele săptămâni, încă doi lideri ai PSD Iaşi (senatorii Florin Constantinescu şi Sorin Lazăr) au făcut un anunţ asemănător.

Un alt potenţial candidat este eurodeputatul Cătălin Ivan, a cărei revenire în filială a fost solicitată la Bucureşti de mai mulţi primari din judeţ. Într-o scrisoare trimisă lui Dragnea în acest sens, edilii spun că PSD Iaşi se află în „cea mai gravă situaţie organizatorică, politică şi publică din ultimii mulţi ani”. Totodată, primarii afirmă că structurile politice ale filialei sunt „în proces de disoluţie din cauza luptelor pentru putere”, iar revenirea lui Ivan este necesară pentru „a restabili activitatea firească” în partid.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri