anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Rancea a fost suspendată, din nou, din funcţia de manager al Operei

GALERIE
Beatrice Rancea
 • Beatrice Rancea
- +

Beatrice Rancea a fost din nou suspendată din funcţia de manager al Operei Naţionale Române Iaşi (ONRI) de către Ministerul Culturii. DIICOT a comunicat oficial că în cazul ei s-a impus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile ca urmare a extinderii acţiunii penale pentru deturnare de fonduri şi alte fapte de delapidare. 

Prejudiciul estimat în dosarul unde apare drept cap de listă a unei grupări infracţionale rămâne la aproximativ 5 milioane de lei. În cauză, sunt cercetate fapte făcute cu încălcarea legii, în perioada în care Beatrice Rancea s-a aflat la cârma ONRI, dar şi în perioada de interimat la Opera Naţională Bucureşti.

“Contractul de management nr.100/18.10.2019 încheiat între Ministerul Culturii, în calitate de autoritate şi doamna Beatrice Rancea, în calitate de manager al ONRI, se suspendă pe perioada aplicării măsurii controlului judiciar dispusă în dosarul penal, respectiv pe perioada 13.07 2021-10.09.2021. Pe durata suspendării contractului de management, doamna Beatrice Rancea nu va beneficia de niciun drept care rezultă din calitatea de manager", se arată în ordinul 724/15.07.2021 semnat de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

În acelaşi timp, sindicatul ARTIS a continuat protestele şi ieri, pe treptele Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri". Protestatarii solicită, în continuare, Ministerului Culturii demiterea lui Beatrice Rancea din funcţia de manager ONRI. Marius Aftaragaci, liderul ARTIS a declarat că nu există certitudinea cum că după 10 septembrie sau chiar mai devreme, Beatrice Rancea nu se va întoarce la şefia instituţiei drept pentru care protestele vor continua.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.