Raport
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Raport

GALERIE
Catalin Onofrei
  • Catalin Onofrei
- +

Un secol de împliniri măreţe!

„Stimaţi tovarăşi, în anul 2000, România va deveni o ţară industrial-agrară, multilateral dezvoltată, care va asigura condiţii de viaţă, conform cerinţelor ştiinţifice, pentru dezvoltarea sănătoasă, fizică şi intelectuală, a tuturor cetăţenilor patriei noastre…

Vor dispărea o serie de deosebiri dintre munca fizică şi intelectuală... Vor dispărea multe dintre deosebirile de azi dintre clase, dintre categoriile sociale, accentuându-se procesul de ştergere a deosebirilor de clasă şi sociale, de omogenizare a societăţii româneşti, de formare a poporului unic muncitor al României socialiste…

Ridicarea pregătirii profesionale şi tehnice, a nivelului general de cultură şi cunoştinţe tehnice al întregii populaţii va reprezenta un factor calitativ de importanţă deosebită în formarea omului nou - constructor conştient al socialismului şi comunismului - în asigurarea participării active a tuturor cetăţenilor patriei la înfăptuirea celei mai drepte societăţi din lume…

Se poate afirma cu deplin temei că în această perioadă se va realiza un înalt nivel al calităţii muncii şi vieţii întregului popor, se va asigura satisfacerea cerinţelor de consum, în conformitate cu normele ştiinţifice, pentru dezvoltarea şi apărarea sănătăţii poporului, înflorirea deplină, fizică şi intelectuală, a personalităţii umane.

Pe baza volumului important de construcţii de locuinţe ce se va realiza în această perioadă, până în anul 2000 se va asigura în medie pentru fiecare locuitor al ţării o suprafaţă locuibilă de 14 mp şi, împreună cu dependinţele, de 18-20 mp. Practic, fiecare cetăţean al României va dispune de o cămară de locuit cu dependinţele corespunzătoare…

În anul 2000, România va fi o ţară socialistă multilateral dezvoltată, atât din punctul de vedere al industriei, agriculturii, ştiinţei şi culturii, cât şi al nivelului de viaţă şi civilizaţie al poporului…

Fără îndoială că transformarea în fapte, în realitate, a acestui însufleţitor program cere, în continuare, din partea întregului nostru popor, eforturi susţinute, o activitate intensă şi multilaterală, pasiune revoluţionară, spirit de abnegaţie şi dăruire… Vom urca şi vom străbate noi căi, nebătătorite, necunoscute - ceea ce impune să fim animaţi de un spirit cutezător… Pornind pe noul drum, să fim conştienţi că nimic nu se poate realiza fără muncă, fără eforturi şi consum de energie şi inteligenţă creatoare, fără spirit revoluţionar… Să unim toate forţele poporului (…) pentru a ridica pe o treaptă nouă opera istorică pe care eroicul nostru popor o înfăptuieşte în România, sub conducerea gloriosului partid comunist! (Aplauze şi urale prelungite; se scandează „Ceauşescu - PCR!”, „Ceauşescu şi poporul”, „Stima noastră şi mândria, Ceauşescu - România” etc.).”

Ce realizări uriaşe s-ar fi realizat în România, dacă genialul Nicolae Ceauşescu - cel mai mare conducător al românilor! - nu ar fi fost ucis, în decembrie 1989, de Ion Iliescu, cu largul sprijin (85%, după cum s-a văzut în mai 1990) al poporului unic muncitor - actualii pensionari.

Apropo, pe 8 mai, s-au împlinit 100 de ani de la înfiinţarea gloriosului PCR!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.