Monica Berescu, deputată USR PLUS: Raport de activitate parlamentară pentru primele 4 luni de mandat (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Comunicat de presa

Monica Berescu, deputată USR PLUS: Raport de activitate parlamentară pentru primele 4 luni de mandat (P)

GALERIE
Monica Berescu deputat
  • Monica Berescu deputat
- +

Aceasta este activitatea mea, din primele 4 luni de mandat, de când mi-am asumat să îi reprezint pe ieșeni în Parlamentul României.

Am candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2020 fiind votată de membrii PLUS Iași iar ulterior de locuitorii județului Iași pentru a reprezenta Alianța USR PLUS în Parlamentul României. În calitate de deputată, fac parte din 2 comisii parlamentare, fiind și vicepreședinte al uneia dintre ele. 

În Comisia pentru muncă și protecție socială ne concentrăm activitatea pe raporturile individuale de muncă și cele colective; pe statutul juridic al sindicatelor şi al organizaţiilor patronale; sistemul asigurărilor sociale; asistenţa socială; ajutoare materiale pentru persoane defavorizate sau despre problematica ocupării forţei de muncă. În primele 4 luni ale anului am dezbătut 148 de proiecte legislative în această comisie; care s-a reunit în 19 ședințe cu prezență fizică și online în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie, 2021.

În calitate de Vicepreședintă a Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, am în vedere proiecte legislative ce țin de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor; tehnologii avansate specifice domeniului; alinierea la reglementările, respectiv la standardele internaţionale. Această comisie s-a reunit în 9 ședințe cu prezență fizică și online în perioada 1 ianuarie-31 martie, 2021. În total, am dezbătut 30 de proiecte legislative în Comisia de IT, în primele 4 luni ale anului. 

Suplimentar, în primele 3 luni de mandat am contribuit la un număr de 10 inițiative legislative pe teme diferite, precum modificări ale Codului administrativ, Legea Educației Naționale, funcționarea Poliției Române, statutul parlamentarilor sau modificarea regulamentului Camerei Deputaților.

De asemenea, am avut mai multe interogări la adresa autorităților locale și naționale, pe subiecte punctuale. Locuitorii județului Iași mi-au semnalat, în cadrul audiențelor sau prin alte canale de comunicare oficiale, diferite probleme cu care se confruntă în viața cotidiană. Unele dintre acestea au fost prezentate oficial, sub formă de întrebări și interpelări adresate ministerelor din Guvernul României sau instituțiilor subordonate, după caz.

În contact cu cetățenii
Am definit un program de audiențe în fiecare zi de joi, pe baza unei programări prealabile. Majoritatea audiențelor se desfășoară online, însă există posibilitatea să ne vedem și la cabinet. Până în prezent am avut 19 audiențe cu cetățenii, care mi-au semnalat diverse situații cu care se confruntă. Am discutat despre opțiunile existente pentru modificarea unor legi pentru anumite categorii profesionale, proiecte de mare infrastructură, protecția mediului, educație, energie eoliană, situația copiilor cu dizabilități, dezvoltare locală. 
O parte dintre audiențe s-au concentrat pe tematici precum legea vaccinării obligatorii, Poliția Militară, legea 5G, educația sexuală în școli sau despre parteneriatul civil. 

Activitatea din comisii, Camera Deputaților este completată cu diverse opinii publice exprimate pe subiecte de interes local și național. Am avut declarații de presă ce au reflectat chestiuni specifice din activitatea parlamentară precum și puncte de vedere difuzate punctual, în presa locală și națională. Un proiect editorial de suflet este rubrica de Opinii de pe website-ul Digi24, unde am publicat periodic, materiale despre digitalizare și cetățenia digitală, fiind unul dintre proiectele legislative prioritar pentru mine, în acest mandat.

Vă invit să citiți raportul complet în format electronic, unde veți descoperi alte detalii despre legislația pentru mamele minore, întâlnirea cu Ambasadoarea Finlandei, ședințele de lucru pentru autostrăzile Moldovei, întâlnirile de la Ministerul Mediului și Compania Națională de Investiții la care am participat împreună cu primarii Alianței USRPLUS din județul Iași.

Vă invit să mă contactați ori de câte ori aveți un subiect care vă preocupă sau dacă doriți să discutăm despre inițiative legislative, situații punctuale; inclusiv în cazul în care doriți să purtăm un dialog constructiv în cadrul audiențelor.


Monica Berescu, deputată USR PLUS

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.