Raport de vară: Consiliul Judeţean se apropie de un miliard de lei la valoarea proiectelor europene
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Raport de vară: Consiliul Judeţean se apropie de un miliard de lei la valoarea proiectelor europene

GALERIE
Consiliul Judetean Iasi
  • Consiliul Judetean Iasi
- +

Cele 11 proiecte cu finanţare externă derulate în prezent de Consiliul Judeţean însumează 916 milioane de lei. Aproape jumătate din acest total aparţine proiectelor Axa rutieră strategică Iaşi-Suceava (327 de milioane) şi Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria (121,5 milioane). 

Amintim că primul se află în procedură de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor, iar al doilea are deja de două luni contractul semnat. Pe de altă parte, valoarea solicitărilor de rambursare depuse de CJ este de 40,4 milioane de lei, precizează un comunicat, care completează că, de la începutul anului, în conturile judeţului au intrat peste 14 milioane de lei. Cea mai mare sumă a fost rambursată pentru proiectul „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţul Iaşi la servicii medicale de urgenţă”, respectiv 10,5 milioane de lei. În acest proiect, CJ a coordonat recuperarea banilor investiţi de unităţile medicale din judeţ în ambulatorii şi infrastructura unităţilor de primiri urgenţă, terapie intensivă, echipamente pentru dotarea UPU, blocuri operatorii şi ATI. Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor a mai primit 1,8 milioane de lei, proiectul Casei muzeelor (Chestura) a avut o rambursare în acest an de 895.362, 61 lei, iar restaurarea Muzeului „Sf. Ierarh Dosoftei Mitropolitul” a avut până acum deconturi de 530.365 lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.