anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Raport palmat. Iaca cine-i artizanul!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Vă mai aduceţi aminte, stimaţi telespectatori, de ditamai raportoiul Consiliului Concorenţei făcut în curtea lui Peni Hill de Bahlui, docoment publicat de noi zilele trecute la gazetă, pe larg? Cum care? 

Ăla în care spuneau inşpektorii cu pricina că trebuie refăcute toate licitaţiile pentru tonetele şi învârtelile din târg ale premăriei, pentru că mai toate ar fi fost date nelegal, cu şmen sau dedicaţie cum ar veni, şi despre care Peni Hill spunea că nu ştie nemica.

Ei bine, iacătă că am aflat şi cum se face de Peni a trebuit să spună, într-un mod atât de penibil având în vedere funcţia lui, că nu ştie nimica, stimaţi telespectatori! Ne-au ciripit vrăbiuţele ce-şi duc veacul pe sub streaşina aia mare şi lată de la palatul cel roznovan că acel raport ar fi ajuns la premărie, nu cum s-a sugerat, că ar fi ajuns întâi pe la noi.

Numai că, zice-se, raportul a poposit mai întâi derect în beroul lui Habarnagiu, stimaţi telespectatori, loc unde zice-se că ar sta şi acuma, subt un praf de un dej’ti şi ceva pe el aşezat. Ce înseamnă lucrul acesta, şi de ce s-a terminat până la urmă aşa în coadă de peşte, fără măcar să fie dezlegare perioada asta? Daţi mai bine foaia la pulsuleţul următor, ca să vedeţi ce interesant se mai leagă’ uneori şmenurile!

Ştia au ba Peni Hill de şmen? Varianta a) şi varianta b)

Aşadar, nu e greu de imaginat de ce raportul l-a palmat imediat Habarnagiu. Se ştie că învârtelile cu tarabe sunt responsabilitatea lui, ca vacă de muls oferită de şeful şi amicul de şpriţ Peni Hill, care, bănuim cu înţelepciune, nu are nimic de câştigat de aicea. Şi se mai ştie că nici Habarnagiu nu face aceste şmenuri cu mâna lui. Iar cum este prea tânăr ca să aibă fii sau fiice mari precum Dragnea sau alţii, pe care să-i bage la înaintare, Habarnagiu şi-a băgat soacra pensionară în afaceri cu spaţii.

Acuma, stând puţin şi drept, ca să gândim strâmb, vorba vine şi aşa: ştia au ba Peni Hill de toate astea? Adicătelea de raport, că de şmenurile cu mamiţica ştia tot oraşul. Dacă ştia şi face pe papagalu-n păpuşoi, atunci e de rău, băbăeţ! Dar dacă nu ştia? Apăi, atuncea, fratele meu: e naşpa de naşpa! Asta, aşa, ca să nu spunem mai multe despre alte capacităţi...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.