Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

Raport parlamentar 1 - 30 aprilie 2022 (P)

GALERIE
deputat vasile toma
  • deputat vasile toma
- +

Stimați ieșeni,

Vă prezint Raportul parlamentar al lunii aprilie 2022, care cuprinde reperele activității mele din Camera Deputaților.

 Astfel, pe parcursul acestei luni, principalele acțiuni au fost constituite din:

• Emiterea de puncte de vedere cu privire la proiectele de lege aflate în dezbatere parlamentară și realizarea de studii, analize, comunicări și consultări ce au privit: oferirea de mese gratuite elevilor din învățământul profesional și tehnic în unitățile de învățământ unde nu există cantine școlare, promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante, introducerea sistemelor moderne de plată, prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, asumarea responsabilității pentru deșeurile produse: expedierile de deșeuri într-o economie curată și mai circulară, circulația pe drumurile publice, modificarea și completarea Legii educației naționale, măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, protecţia animalelor, Programul multianual de finanțare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților şi modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice, reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, precum şi a altor acte normative, măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății, autorizarea executării lucrărilor în construcții, aprobarea și finanțarea programelor multianuale prioritare de mediu și gospodărire a apelor, stabilirea numărului de paturi pentru care se pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicești în regim de spitalizare continuă cu furnizorii privați până la data de 31 decembrie 2022, produsele agroalimentare ecologice, sistemul unitar de pensii publice, acordarea de concedii medicale și a indemnizațiilor aferente care să susțină recuperarea și reintegrarea socio-profesională a persoanelor care au suferit arsuri.

• Participarea în calitate de Secretar la ședintele Comisiei de Transporturi și Infrastructură, prin studierea, analiza, amendarea, dezbaterea și avizarea proiectelor de lege aflate pe Ordinea de zi, ce poate fi regăsită la următorul link: http://www.cdep.ro/co/sedinte2015.calendar?co=34

Depunerea de Interpelări și Întrebări adresate membrilor Guvernului pe subiecte ce au vizat:

• Măsurile imediate de folosire a oportunităților de finanțare oferite prin Cadrul temporar de criză pentru a sprijini economia în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia

• Precizări asupra apelului de proiecte pentru producția de energie din surse regenerabile (eolian și solar)

• Modificarea lățimii benzii de circulație auto la drumurile naționale care tranzitează municipiile reședință de județ de la 3,5m la 3 metri

• Măsuri de atragere a nomazilor digitali

• Sumele colectate de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili

• Maparea instituțiilor medicale publice și private și a aparaturii imagistice de înaltă performanță

• Situația asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din România

• Înființarea Palatul Cultural al Feroviarilor

• Sumele decontate pentru investigații medicale de înaltă performanță

• Educația civică ar trebui studiată la liceu

• Ruta de transport feroviar de mărfuri pe relația Ucraina - Moldova - România

• Impozitarea meditațiilor

• Discriminări în funcție de domiciliu privind decontarea transportului elevilor

• Formularul 230

• Stadiul strategiei privind educația pentru sănătate și nutriție

• Producția și exportul de miere ale României

Susținerea de declarații politice, puncte de vedere, comunicate și informări în relația cu cetățenii și comunitățile ieșene, ce au vizat următoarele teme principale:

• Meditaţiile copiilor - povară majoră pentru veniturile gospodăriei familiilor

• Șansa reformării Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, şansa tuturor la dezvoltare

• Dialogul cu autorităţile române şi cu cetăţenii de etnie română din Ucraina pentru a le asigura acestora drepturile depline, ca minoritate românească, în ţara vecină

• Drepturile şi libertăţile constituţionale nu se oferă contra cost! IMM-urile din România nu trebuie împovărate cu noi taxe, acordate ca drept exclusiv unei asociaţii private

• Dublarea valorii normei de hrană pentru pacienții din spitale, oferirea agricultorilor români de prime de 10% din valoarea produselor agricole care sunt procesate în România, creșterea salariilor angajaților din agricultură, programele de sprijin dedicate tinerilor- Family Start și Student Invest, Programul Sprijin pentru România, demersuri pentru Autostrada Bacău-Pașcani, actualizarea prețurilor materialelor de construcții, flexibilizarea procentului de 9,4% pondere din PIB a cheltuielilor pentru pensii pentru a putea crește veniturile pensionarilor, noile măsuri pentru asigurarea asistenței medicale, Autostrada A7, proiectul de modernizare a drumului alternativ Iași-Suceava, reforma locuirii în România- proiectul de HG pentru aprobarea Strategiei Naționale a Locuirii.

• Menținerea dialogului interinstituțional prin desfășurarea de acțiuni și activități interinstituționale specifice la nivel național și local potrivit prerogativelor parlamentare și susținerea dialogului și consultărilor cu reprezentanții societății civile pe teme ce au vizat cu precădere infrastructura rutieră, agricultorii, antreprenorii și cadrele medicale din județul Iași

• Susținerea de audiențe și soluționarea petițiilor, a adreselor și a memoriilor primite

Pentru orice detaliere sau informație punctuală, vă invit la dialog pe adresa de mail: deputat.vasiletoma.iasi@gmail.com, la numărul de telefon: 0749.177.145, pe adresa cabinetului parlamentar aflat la următoarea adresă:

Municipiul Iași, Bd. Nicolae Iorga, nr. 35, bloc N1, parter sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100058175135209.

Vă asigur de completa mea deschidere la un dialog continuu.

Vă mulțumesc!

Vasile TOMA

Deputat de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri