Răscoală împotriva şefei TVR
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Răscoală împotriva şefei TVR

GALERIE
Doina Gradea
  • Doina Gradea
- +

Conducerea Televiziunii Române a oferit Festivalului „George Enescu“ doar unul din cele două care de transmisie HD şi a impus alte condiţii de neînţeles, se arată într-o declaraţie publică semnată de şase membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, care îi cer şi demisia şefei instituţiei, Doina Gradea.

După o lungă serie de scandaluri, cum ar fi eşecurile repetate de la Eurovision 2018 şi 2019 şi modul în care a fost scoasă din grilă emisiunea „Starea Naţiei“, managementul Televiziunii publice a mai bifat unul chiar în aceste zile. Nici până la acest moment TVR nu a semnat pentru drepturile de transmisie ale Festivalului „George Enescu“, în condiţiile în care organizatorii evenimentului au anunţat deja transmiterea acestuia de către un alt post, respectiv Trinitas TV. 

La insistenţele unor membri ai CA, în şedinţa din 24 iunie, s-au prezentat nişte explicaţii din care a rezultat că echipa de negociere mandatată de conducerea TVR a oferit Festivalului „George Enescu“ doar unul din cele două care de transmisie HD precum şi alte condiţii de neînţeles, se arată în declaraţia semnată de Liviu Brătescu, Monica Ghiurco, Nagy Debreczeni Hajnalka, Sorin Ilieşiu, Dan Laze, Cristian Petcu. Potrivit membrilor CA, managementul TVR nu are nicio scuză pentru această situaţie cu atât mai mult cu cât nu este vorba de un contract comercial, ci de producerea şi transmisia unui eveniment cultural al cărui calendar este cunoscut cu cel puţin un an înainte. „La toate ediţiile precedente ale Festivalului, TVR a fost coproducător, asigurând transmisia acestuia. Importanţa Festivalului «George Enescu» este evidentă pentru toată lumea, mai puţin pentru managementul TVR.

Integral, pe adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.