Răspunsul oficial cu privire la angajarea Luminiței Afloarei la Palatul Culturii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Răspunsul oficial cu privire la angajarea Luminiței Afloarei la Palatul Culturii

GALERIE
Afloarei Sorin si Luminita
  • Afloarei Sorin si Luminita
- +

Două detaşări controversate s-au făcut la Palatul Culturii: soţia unui vicepreşedinte al CJ, dar şi liderul Organizaţiei Tineretului Liberal a municipiul Iaşi, fac parte acum din personalul remunerat al Compexului Naţional Muzeal „Moldova”. Luminiţa Afloarei şi Carmil Chelaru au fost băgaţi pe uşa din dos a complexului, deşi amândoi au calităţi care i-ar putea califica la un eventual concurs pentru posturile de muzeograf pe care le ocupă acum.

Răspunsul oficial cu privire la angajarea Luminiței Afloarei la Palatul Culturii:

"Modalitatea de angajare a persoanei menționate este detașare conform prevederilor art. 45-47 ale Legii 53/2003, cu modificările ulterioare. Persoana detașată provine conform legii dintr-o instituție de stat, respectiv Parlamentul României - Camera Deputațiior, de pe un post contractual, iar detașarea s-a făcut pentru o perioadă determinată de 6 luni.

Doar în cazul transferului, ceea ce nu face obiectul discuției de față, trebuie respectat Art. 32. - Legea 153/2017, respectiv “Ocuparea unui post vacant in sistemul bugetar se poate face și prin transfer, dacă se realizeazä de pe un post din sistemul bugetar, similar sau echivalent”.

Din cauza stării de alertă posturile au fost blocate, singura modalitate de ocupare fiind prin transfer sau detașare pe perioadă determinată. CMNM se confruntă cu o lipsă acută de personal prin urmare detașarea și/sau transferul unor persoane care corespund posturilor este absolut necesară pentru a suplinÌ nevoile instituție. În prezent, de exemplu, la Muzeul de Artă, sunt trei muzeografi (din 4) in carantină, iar un muzeu de mărimea și importanța celui în discuție nu poate funcționa cu un singur muzeograf la parametri corespunzători.

De asemenea, avem stringentă nevoie de personal din următoarele categorii: casier, inginer grad IA ( inginer constructor), conservator grad IA (specializarea biolog) și pompier atestat, posturi pentru care suntem interesați să urmăm aceeaşi procedură, pentru a ne acoperi necesitățile de personal chiar și pentru o perioadă determinată ( transfer/detașare) pentru o funcționare normală a instituției. Posturile enumerate mai sus (inclusiv cel de muzeograf debutant despre care ați formulat solicitarea) se regăsesc în Statul de funcții și Organigrama instituției aprobate prin Ordin al Ministrului Culturii.

Subliniem că toate angajările pe care le-am făcut in ultimii ani de la redeschiderea Palatului Culturii, atunci când legea a permis, au avut ca beneficiari direcți cu precădere persoane tinere și foarte tinere respectându-se cu strictețe legislația în vigoare. În plus, Complexul Muzeal Național „Moldova“ încurajează activitățile cu tinerii, implicându-i pe aceştia în stagii de pregătire derulate la inițiativa instituțiilor de învățământ superior sau a altor instituții de profil (CMNM având și calitate de formator) activități de voluntariat sau în acțiuni specifice legate de proiecte europene.

Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în furnizarea transparentă a oricăror date, conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public".

Aflați amănunte despre caz de AICI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.