anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Maricel Popa: „Nu luăm bani de la spitale, să îi dăm pentru sala de sport de la Schitu Duca. Prioritatea noastră este sănătatea ieșenilor!”(P)

GALERIE
DSC_2259
  • DSC_2259
- +

Răspunsul președintelui Consiliului Județean și al PSD Iași cu privire la intervențiile publice, de ieri, ale unor politicieni despre alocarea sumei de 2 milioane de lei pentru cofinanțarea lucrărilor la sala de sport din comuna Schitu Duca.

Am asistat ieri la un adevărat tir de acuzații venite de la o serie de politicieni locali fără nici o realizare pentru ieșeni. Inițial nu am vrut să intru în polemică, însă virulența acuzațiilor mă determină să fac următoarele precizări:

1.    În ședința Consiliului Județean de ieri, prin proiectul de rectificare a bugetului, s-au suplimentat fondurile alocate spitalelor din subordine cu suma de 12,5 milioane lei. O bună parte din fonduri va fi utilizată pentru medicamente, materiale sanitare și reactivi. Numai la Spitalul de Pneumoftiziologie, suma de 400.000 lei a fost alocată strict pentru lupta împotriva coronavirusului. De asemenea, Spitalului de Boli Infecțioase i s-a alocat o sumă de 1,1 milioane lei. Reasigur ieșenii că spitalele din subordinea Consiliului Județean au beneficiat în acest an de un buget record, acoperind în totalitate necesarul de funcționare în condiții normale. Criza provocată de coronavirus a condus la efectuarea unor cheltuieli suplimentare, mai ales având în vedere specificul regional al unităților medicale ieșene. Să nu uităm că locuitorii din întreaga Moldovă sunt direcționați la Iași, inclusiv pentru diagnosticarea și tratarea coronavirusului. Din acest motiv am solicitat deja fonduri guvernamentale, dar nu am primit până în acest moment, nicio sumă. În continuare, funcționăm și ne gospodărim cu forțe proprii. Oricum, în acest moment, nu finanțarea reprezintă problema spitalelor, ci lipsa furnizorilor și deficitul de materiale sanitare și echipamente de pe piață.

2.    Am tratat și voi trata cu seriozitate și celeritate orice solicitare de finanțare venită din partea comunităților locale, mai ales a celor din mediul rural. În timpul ședinței, am primit o astfel de inițiativă de la colegii social-democrați care a fost discutată în plen ca amendament la proiectul de rectificare a bugetului. Nu puteam să refuz un proiect prin care în Iași ar putea să ajungă aproape două milioane de euro, fonduri nerambursabile, destinați copiilor și tinerilor dintr-o comunitate rurală. Ne aflăm pe de o parte într-o avansată criză de sănătate publică, dar și într-o criză economică. Asigurarea derulării unor investiții înseamnă adevărate guri de oxigen pentru mediul de afaceri. Nu cred că ar fi fost responsabil din partea mea să nu analizez posibilitatea de a derula lucrări cu fonduri nerambursabile. De aceea, decizia mea a fost ca în cazul în care identificăm fonduri disponibile și avem cadrul legal necesar să putem finanța acest obiectiv al comunității locale din Schitu Duca.

3.    În urma discuțiilor purtate în cursul acestei dimineți cu departamentele de specialitate din cadrul Consiliului Județean (Economic și Juridic) s-a ajuns la concluzia că nu se pot aloca acești bani, în forma propusă, prin amendamentul de rectificare a bugetului.

4.    Mulțumesc tuturor celor care dau dovadă de spririt civic și în această perioadă grea pentru români au donat bani pentru a suplimenta fondurile deja alocate spitalelor din subordinea Consiliului Județean și care se află în linia întâi în ceea ce privește lupta împotriva Coronavirusului. Apreciez orice astfel de demers care contribuie la îmbunătățirea sănătății ieșenilor.

5.    Fac un nou apel către oamenii politici. Să nu uite că suntem în Postul Mare și într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere social și economic. Nu este momentul să exploateze politic un subiect precum pandemia de coronavirus, mai ales pe baza unor informații care nici măcar nu sunt reale. Dezinformările, manipularea se vor întoarce împotriva lor. Trebuie să dăm dovadă de unitate, de bună credință și să fim alături de semenii noștri aflați în situații dificile!

Așa să ne ajute Dumnezeu!
#oamenidebunăcredință

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.