anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Maricel Popa: „Nu luăm bani de la spitale, să îi dăm pentru sala de sport de la Schitu Duca. Prioritatea noastră este sănătatea ieșenilor!”(P)

GALERIE
DSC_2259
 • DSC_2259
- +

Răspunsul președintelui Consiliului Județean și al PSD Iași cu privire la intervențiile publice, de ieri, ale unor politicieni despre alocarea sumei de 2 milioane de lei pentru cofinanțarea lucrărilor la sala de sport din comuna Schitu Duca.

Am asistat ieri la un adevărat tir de acuzații venite de la o serie de politicieni locali fără nici o realizare pentru ieșeni. Inițial nu am vrut să intru în polemică, însă virulența acuzațiilor mă determină să fac următoarele precizări:

1.    În ședința Consiliului Județean de ieri, prin proiectul de rectificare a bugetului, s-au suplimentat fondurile alocate spitalelor din subordine cu suma de 12,5 milioane lei. O bună parte din fonduri va fi utilizată pentru medicamente, materiale sanitare și reactivi. Numai la Spitalul de Pneumoftiziologie, suma de 400.000 lei a fost alocată strict pentru lupta împotriva coronavirusului. De asemenea, Spitalului de Boli Infecțioase i s-a alocat o sumă de 1,1 milioane lei. Reasigur ieșenii că spitalele din subordinea Consiliului Județean au beneficiat în acest an de un buget record, acoperind în totalitate necesarul de funcționare în condiții normale. Criza provocată de coronavirus a condus la efectuarea unor cheltuieli suplimentare, mai ales având în vedere specificul regional al unităților medicale ieșene. Să nu uităm că locuitorii din întreaga Moldovă sunt direcționați la Iași, inclusiv pentru diagnosticarea și tratarea coronavirusului. Din acest motiv am solicitat deja fonduri guvernamentale, dar nu am primit până în acest moment, nicio sumă. În continuare, funcționăm și ne gospodărim cu forțe proprii. Oricum, în acest moment, nu finanțarea reprezintă problema spitalelor, ci lipsa furnizorilor și deficitul de materiale sanitare și echipamente de pe piață.

2.    Am tratat și voi trata cu seriozitate și celeritate orice solicitare de finanțare venită din partea comunităților locale, mai ales a celor din mediul rural. În timpul ședinței, am primit o astfel de inițiativă de la colegii social-democrați care a fost discutată în plen ca amendament la proiectul de rectificare a bugetului. Nu puteam să refuz un proiect prin care în Iași ar putea să ajungă aproape două milioane de euro, fonduri nerambursabile, destinați copiilor și tinerilor dintr-o comunitate rurală. Ne aflăm pe de o parte într-o avansată criză de sănătate publică, dar și într-o criză economică. Asigurarea derulării unor investiții înseamnă adevărate guri de oxigen pentru mediul de afaceri. Nu cred că ar fi fost responsabil din partea mea să nu analizez posibilitatea de a derula lucrări cu fonduri nerambursabile. De aceea, decizia mea a fost ca în cazul în care identificăm fonduri disponibile și avem cadrul legal necesar să putem finanța acest obiectiv al comunității locale din Schitu Duca.

3.    În urma discuțiilor purtate în cursul acestei dimineți cu departamentele de specialitate din cadrul Consiliului Județean (Economic și Juridic) s-a ajuns la concluzia că nu se pot aloca acești bani, în forma propusă, prin amendamentul de rectificare a bugetului.

4.    Mulțumesc tuturor celor care dau dovadă de spririt civic și în această perioadă grea pentru români au donat bani pentru a suplimenta fondurile deja alocate spitalelor din subordinea Consiliului Județean și care se află în linia întâi în ceea ce privește lupta împotriva Coronavirusului. Apreciez orice astfel de demers care contribuie la îmbunătățirea sănătății ieșenilor.

5.    Fac un nou apel către oamenii politici. Să nu uite că suntem în Postul Mare și într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere social și economic. Nu este momentul să exploateze politic un subiect precum pandemia de coronavirus, mai ales pe baza unor informații care nici măcar nu sunt reale. Dezinformările, manipularea se vor întoarce împotriva lor. Trebuie să dăm dovadă de unitate, de bună credință și să fim alături de semenii noștri aflați în situații dificile!

Așa să ne ajute Dumnezeu!
#oamenidebunăcredință

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.