Rată de infectare de 8,45 la mie: O parte din comuna Ciurea a intrat în carantină
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rată de infectare de 8,45 la mie: O parte din comuna Ciurea a intrat în carantină

GALERIE
carantina ciurea
  • carantina ciurea
- +

Autorităţile au impus prima carantină zonală din judeţul Iaşi în contextul ratei mari de infectări cu Covid-19. Este vorba despre un perimetru care cuprinde satele Ciurea şi Lunca Cetăţuii (zona Zanea).

Principalele măsuri vizează: interzicerea organizării oricărui tip de evenimente (inclusiv în spaţii închise private), închiderea tuturor restaurantelor şi cafenelelor (inclusiv terase), închiderea unităţilor de cazare, iar slujbele regilioase pentru cununie, botez sau înmormântare se vor face cu maximum 16 persoane.

De asemenea, restricţii au fost impuse şi în cazul deplasării în afara locuinţei: locuitorii din perimetrul carantinat trebuie să prezinte motive justificate de deplasare - scop profesional, asistenţă medicală, asistenţă persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi şi a copiilor, achiziţionarea de produse, deplasarea pentru activităţi agricole sau comercializarea produselor agroalimentare sau participarea la activităţi religioase.

"Deplasarile se vor face în baza unei adeverinţe de la angajator sau a legitimaţiei de serviciu, respectiv în baza declaraţiei generate automat (pe telefon sau tipărită) în urma completării formularului pe site-ul: https://formular.sts.ro/", se arată într-o informare a prefectului Marian Grigoraş. Zona carantinată este cuprinsă între Statia CF Ciurea, str. Olarilor; Nord – Zanea, str. Arcaşului; Est – Zanea, Str. Pinului (DC spre Hlincea); Est – Ciurea, DJ 248 D spre Todirel; limită Ciurea - Piciorul Lupului; Vest – Ciurea, DS spre Dumbrava; Sud – Lunca Cetăţuii, intersecţie DJ 248 C cu str. Barierei.

Autorităţile au mobilizat echipaje mixte de jandarmi şi poliţişti în perimetrul carantinat pentru realizarea filtrelor la intrarea sau ieşirea din zona delimitată, asigurarea ordinii publice şi respectarea măsurilor stabilite. Instituţia Prefectului a comunicat ieri o rată de infectare de 8,45 de cazuri la o mie de locuitori pe raza comunei Ciurea.

Incidenţe mari mai sunt înregistrate în Valea Lupului (7,8), Miroslava (7,6) Şcheia (7,1), Leţcani (6,6), Aroneanu (5,6) şi Rediu (5,6). În municipiul Iaşi, rata de infectare este de 5,5, iar ieri erau înregistrate oficial aproape 7.300 de cazuri active, în condiţiile în care alte peste 4.200 de persoane au fost declarate vindecate, iar 178 au decedat.

La nivelul judeţului Iaşi, numărul de cazuri va depăşi astăzi pragul de 20.000 de infectări de la începutul pandemiei şi până acum (ieri erau 19.912 de cazuri înregistrate).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.