Rata de infectare scade în judeţ, creşte în jurul municipiului Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rata de infectare scade în judeţ, creşte în jurul municipiului Iaşi

GALERIE
rata infectare
  • rata infectare
- +

„Vârfurile“ rămân comunele Valea Lupului, Ciorteşti, Rediu şi Miroslava, cu peste 5 cazuri la 1.000 de locuitori.

Chiar dacă ratele de infectare scad în mare parte din judeţ, mai multe comune, în special suburbane municipiului reşedinţă, înregistrează o inversare a curbei descendente din ultimele zile.

Astfel, Valea Lupului a depăşit din nou pragul de 8 cazuri/1.000 de locuitori (8,11), în timp ce la Ciorteşti rata a ajuns la 6,49 cazuri, de la 5,97 cu o zi înainte.

Creşteri s-au înregistrat şi la Rediu (5,09 cazuri faţă de 4,72), la Bălţaţi (2,64, de la 2,11), la Aroneanu (2,50, de la 2,28), Golăieşti (1,52 faţă de 1,01). În schimb, Miroslava are o incidenţă a cazurilor de 5,01, faţă de 5,48 anunţată marţi pentru ultimele două săptămâni, tendinţă vizibilă şi la Tomeşti (2,85 cazuri faţă de 3,12).

În municipiul Iaşi, rata anunţată miercuri era de 1,97 cazuri, în uşoară scădere faţă de media de 2,06 cazuri la mie din ziua precedentă. Şi la Paşcani rata se apropie de zero (0,17), celelalte trei oraşe din judeţ având o incidenţă zero de mai multe zile.

Practic, 10 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ se află în scenariul roşu de restricţii şi 73 sunt în scenariul verde. Dintre acestea din urmă, 18 nu au în acest moment niciun caz de îmbolnăvire de Covid-19. Restul de 15 unităţi, între care şi municipiul Iaşi, se află în scenariul galben.

Cea mai recentă hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă aminteşte regulile pentru acest scenariu: funcţionarea unităţilor de alimentaţie public, a barurilor şi cafenelelor în intervalul 6-23 fără a depăşi 30 la sută din numărul locurilor din spaţiile închise.

Magazinele se vor închide, ca şi până acum la ora 21, dar pe timpul nopţii pot să funcţioneze cei cu livrare la domiciliu. În fine, formarea şi circulaţia grupurilor mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii este interzisă.

Cât priveşte judeţul, în ciuda cazurilor numeroase de îmbolnăvire - 245, miercuri, 239, anunţate marţi - rata de infectare scade lent, ajungând în penultima zi a anului la 1,02 cazuri/1.000 de locuitori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.