Războiul cu poluarea. Un mare oraș european interzice mașinile vechi pe străzi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Războiul cu poluarea. Un mare oraș european interzice mașinile vechi pe străzi

GALERIE
masini vechi
  • masini vechi
- +

Autoritățile din Paris anunță o reglementare prin care mașinile mai vechi de 20 de ani vor fi interzise pe străzi de luni până vineri. Potrivit unei statistici, această regulă va afecta aproximativ 500.000 de automobile, adică 10% dintre mașinile care circulă în prezent în capitala Franței.

Cei care încalcă regula vor primi amenzi care încep de la 35 de euro. Vor fi exceptate de la această regulă mașinile clasice , care au peste 30 de ani. Însă Parisul pregătește un sistem și mai dur pentru următorii ani. Potrivit The Independent, restricțiile vor ajunge până acolo încât în 2020 nu va mai circula prin centrul Parisului nicio mașină mai veche de 9 ani.

La începutul acestui an, Parisul a decis, tot din cauza poluării, să interzică o dată pe lună circulația pe celebrul bulevard Champs-Elysees.

Potrivit unui studiu prezentat de reprezentanții sistemului de sănătate francez, aerul poluat din cauza emisiilor de gaze ale mașinilor provoacă moartea a 48.000 de oameni în Franța și 3,7 milioane în întreaga lume. Un raport al Senatului francez arată că poluare provoacă bugetului țării o pagubă anuală de aproximativ 100 de miliarde de euro.

Reguli stricte în ceea ce privește circulația mașinilor și reducerea poluării se pregătesc și în alte țări europene. Helsinki, capitala Finlandei, are în plan să elimine nevoia de a folosi mașina personală până în 2025. Scopul este de a construi un sistem de transport public atât de eficient și de ieftin, încât oamenii să nu mai apeleze la mașinile lor.

GreatNews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.