Răzbunare după divorţ: Un bărbat şi-a lăsat familia pe întuneric săptămâni în şir
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Răzbunare după divorţ: Un bărbat şi-a lăsat familia pe întuneric săptămâni în şir

GALERIE
taiat curentul
  • taiat curentul
- +

El a desfiinţat contractul cu E.ON. Judecătorii au considerat că trebuie să plătească daune morale de 15.000 de lei.

Un ieşean a profitat de faptul că era titular de contract, tăind curentul electric soţiei care intentase divorţ. Timp de o lună şi jumătate, fosta sa familie a stat în frig şi întuneric şi a făcut baie în camere închiriate la hotel.

La două-trei zile, un vecin le permitea să se conecteze la reţeaua sa, timp de o oră. Urmarea a fost un proces aflat pe rolul Tribunalului, în care lui Daniel Ş. i se cere plata de despăgubiri.

În motivarea acţiunii sale, Roxana Ş. a precizat că locuieşte împreună cu părinţii săi şi cu cele două fiice într-o casă deţinută în coproprietate cu fostul soţ. Acesta a părăsit locuinţa comună în octombrie 2016, restul familiei rămânând acolo, cu chirie.

În calitate de titular al contractului de furnizare a curentului electric, acesta a solicitat E.ON debranşarea imobilului, fapt ce s-a şi întâmplat la începutul lunii martie 2019. Femeia a solicitat încheierea unui nou contract, pe numele ei, dar a fost refuzată, întrucât acest lucru ar fi însemnat să existe doi utilizatori pe acelaşi contract.

Cu centrala electrică scoasă din funcţiune, femeia susţine că cele două fiice ale sale s-au îmbolnăvit de pneumonie. În plus, mama sa ar fi căzut pe scări într-o dimineaţă, vrând să ajungă la bucătărie pe întuneric, pentru a face un ceai.

A fost necesară intervenţia ambulanţei şi internarea. În două rânduri, femeia a închiriat o cameră de hotel pentru a putea face baie celor două fete.

Roxana Ş. a explicat atitudinea fostului său soţ prin faptul că a făcut împotriva acestuia două plângeri penale şi a intentat împotriva lui o acţiune judecătorească privind exercitarea autorităţii părinteşti asupra fetelor şi plata unei pensii de întreţinere.

În apărare, Daniel Ş. şi-a explicat acţiunea prin faptul că fosta soţie nu ar fi plătit chiria stabilită. Contractul de închiriere, încheiat la 1 ianuarie 2017 pe durata unui an prevedea o chirie simbolică, de 10 lei.

Totodată, el a spus că a solicitat ca imobilul să fie executat de BRD, în contul creditului ipotecar contractat, nemaiavând posibilitatea de a plăti ratele. Şi-ar fi înştiinţat fosta familie asupra intenţiilor sale, verbal. Ulterior, nu a mai avut posibilitatea de a trimite o notificare scrisă, din cauza ordinului de protecţie emis împotriva sa.

Furnizorul de energie electrică a fost chemat şi el în judecată, pentru obligarea la încheierea unui nou contract. Reprezentanţii acestuia au precizat că au tot interesul să vândă curent electric, lăsând la latitudinea instanţei luarea unei decizii.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat că nu pot obliga E.ON, actuala Delgaz, să încheie cu Roxana Ş. un contract de furnizare a energiei, până la rezilierea contractului iniţial. În schimb, judecătorii au blamat acţiunea bărbatului.

"Pârâtul a îngrădit dreptul de folosinţă asupra imobilului, afectând condiţiile normale de trai, în ciuda faptului că persoanele care locuiau achitau contravaloarea facturilor emise de compania de electricitate, iar intenţia de vânzare a imobilului nu justifica sistarea utilităţilor. Pârâtul este părintele minorelor Ş.A.N. şi Ş.I.S., având îndatorirea de a se îngriji de creşterea, sănătatea şi dezvoltarea acestora. Instanţa constată că pârâtul a acţionat cu vinovăţie în forma intenţiei, prevăzând şi urmărind rezultatul faptei sale, contrar regulilor de convieţuire socială şi bunelor moravuri, fiind răsturnată prezumţia bunei-credinţe. În concluzie, instanţa va reţine că pârâtul şi-a exercitat abuziv dreptul reglementat de art. 38 din Regulamentul de furnizare a energiei electrice la clienţii finali (respectiv dreptul de a solicita sistarea livrării, n.r.), acest drept fiind exercitat excesiv, nerezonabil şi contrar bunei-credinţe", au precizat magistratii.

Aceştia l-au condamnat pe Daniel Ş. la plata a 625 lei ca prejudiciu material şi a încă 15.000 lei ca daune morale. Apelul declarat de Roxana Ş. împotriva sentinţei se află pe rolul Tribunalului, acesta amânând ieri pronunţarea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.