anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

(Re)Start în economia ieșeană. Numărul contractelor de muncă suspendate s-a înjumătăţit

GALERIE
contract
 • contract
- +

Numărul contractelor de muncă suspendate în judeţul Iaşi de la instituirea stării de urgenţă a scăzut în luna mai cu 15.255 de unităţi faţă de numărul înregistrat luna trecută, potrivit datelor centralizate de Inspecţia Muncii şi transmise „Ziarului de Iaşi“ de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi.

 Dacă la sfârşitul lunii aprilie erau suspendate 29.621 de contracte de muncă pe baza art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul Muncii, joi, 14 mai, erau înregistrate doar 14.366 de contracte, arată reprezentanţii ITM Iaşi. Panta descendentă a început încă din 6 mai, când erau raportate circa 27.300 de contracte de muncă suspendate.

De vineri, România a ieşit de sub starea de urgenţă şi a intrat în stare de alertă. Guvernul a decis să sprijine în continuare salariaţii angajatorilor din sectoarele în care activitatea nu va fi reluată în această perioadă, însă numai până la finalul anului, precizează Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Angajatorii se vor adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi, solicitările şi depunerea documentelor făcându-se exclusiv prin poşta electronică. Şomajul tehnic reprezintă 75 la sută din salariul mediu brut, indemnizaţia fiind supusă impozitului pe venitul din salarii, contribuţiei la asigurările sociale şi contribuţiei la asigurările de sănătate, conform prevederilor din Codul Fiscal. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.