Reabilitarea Casei Beldiman va costa 9,7 milioane lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Reabilitarea Casei Beldiman va costa 9,7 milioane lei

GALERIE
beldiman2
  • beldiman2
- +

Palatul Copiilor a semnat contractul de lucrări pentru reluarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Casei Beldiman de pe str. Săulescu. Clădirea, monument istoric, va fi restaurată de către constructorul ieşean Iasicon pentru suma de 9,7 milioane lei.

La procedura de licitaţie au mai participat alţi trei ofertanţi, iar valoarea estimată iniţial a contractului ajungea la peste 12 milioane lei. Palatul Copiilor a semnat contractul zilele trecute, conform informaţiilor publicate în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP).

La clădirea de pe str. Săulescu, unde a funcţionat parte din activitatea Palatului Copiilor, au început unele lucrări de restaurare acum circa zece ani, dar, la scurt timp, în 2011, au fost sistate, iar imobilul a fost pus în conservare.

În ultimii doi ani, proiectul a fost deblocat, în condiţiile în care abia în anul 2019 a fost lansată o licitaţie pentru actualizarea documentaţiilor tehnice şi, ulterior, în toamna anului 2020, a fost iniţiată procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie. Casa Beldiman este atestată într-un document din anul 1819.

„Pe parcursul existenţei, clădirea a fost casă boierească, casă de locuit cu spaţiu comercial la parter, cămin studenţesc şi instituţie publică”, se precizează în caietul de sarcini care a stat la baza licitaţiei de lucrări.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.