Reabilitarea vocală cu dispozitivele medicale de la Clarfon (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Reabilitarea vocală cu dispozitivele medicale de la Clarfon (P)

GALERIE
clarfon_laringofon
  • clarfon_laringofon
- +

Laringectomia constă în îndepărtarea chirurgicală a laringelui. Laringele reprezintă porțiunea gâtului care găzduiește corzile vocale, responsabile de producerea sunetelor. Laringele conectează nasul și gura la plămâni şi protejează sistemul de respirație păstrând lucrurile pe care le mănânci sau bei în esofag și în afara plămânilor. Laringectomia este o afecţiune care diminuează capacitatea de a vorbi, a înghiți și chiar de a respira. Astfel, pacientul laringectomizat este nevoit să deprindă noi abilităţi după operație.

Cancerul laringian este o afecţiune tumorală a căilor respiratorii superioare, constituie aproximativ 4-5% din totalul tumorilor maligne şi afectează cu predilecţie bărbaţii. Maladia debutează mai frecvent la vârsta de 40-60 de ani şi foarte rar este întâlnită sub 30 de ani. În declanşarea cancerului laringian, contribuie mai mulţi factori: fumatul, poluarea, suprasolicitarea coardelor vocale, consumul exagerat de alcool. Cel mai nociv este fumatul, 98% dintre bolnavii cu cancer laringian sunt fumătorii abuzivi timp de 15-20 de ani. Din această cauză, pacientul diagnosticat cu această afecțiune, ajunge la laringectomie.  

România se află pe locul 5 în Europa în ceea ce privește incidența și riscul de mortalitate din cauza cancerului laringian, mai ales în cazul bărbaților.

"Purtarea unui filtru HME cu canulă sau filtru HME cu adeziv reprezintă o soluție ce vine în sprijinirea pacientului laringectomizat, în funcţie de nevoie. Drept urmare, pentru un pacient laringectomizat, se recomandă 365 de filtre umidificatoare HME pe an și 240 de adezivi (de la caz la caz sunt pacienți cu diferite afecțiuni ale pielii în urma operației și radioterapiei, astfel încât pot purta un adeziv pe zi sau unul la două zile). Durata maximă de utilizare a unui adeziv este de 48 de ore", explică reprezentanţii Asociației Naționale a Laringectomizaților Total din România.

Potrivit Asociației, filtrele umidificatoare reduc costurile spitalizării cu până la 21%, îmbunătățesc substanțial calitatea vieţii iar vizitele la spital pentru problemele respiratorii sau toracice se diminuează.

Datele publicate de «Clinical Research Corporation» din 13 aprilie 2018 privind folosirea de filtre umidificatoare pentru canula traheală la pacienţii laringectomizaţi au evidențiat următoarele concluzii:

· Calitatea vieţii per total: 79.4% utilizatori – «excelentă, foarte bună»;

· Calitatea somnului după laringectomie: 55.3% utilizatori dorm bine, comparativ cu 42.2% non-utilizatori;

· Calitatea vocii după laringectomie: 33% non-utilizatori au avut probleme cu vocea, comparativ cu 26.5% utilizatori;

· Viața de zi cu zi: 77.2% utilizatori duc o viață normală, comparativ cu 61% non-utilizatori"

Echipa Clarfon oferă soluţii de recuperare a pacienților suferinzi de laringectomie precum filtre HME, canule traheale, butoane fonatorii, laringofoane, furnizate de către cei mai buni producători.

Cu laringofonul de la Clarfon, variaţia tonului poate să transmită din nou emoții, permite schimbări ale volumului vocii, de la şoaptă la ton ridicat, fiind un dispozitiv medical care se recomandă pacienților care au avut operații de îndepărtare ale corzilor vocale.

Pentru laringofoanele Clarfon, in luna Mai, se aplică o reducere de 300 lei.

Cabinet Iaşi
Bd. Carol 1, Nr. 3, Etaj 1 (in cladirea Copou Business Center, vis-à-vis de Spitalul CFR)
0232 210 244; 0731 600 628
Luni – Vineri: 09.00 – 17.30

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.