anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Reacția organizatorilor de la Wimbledon, după ce ATP și WTA au anunțat că nu vor acorda puncte la Grand Slamul londonez

GALERIE
wimbledon rusia
 • wimbledon rusia
- +

Organizatorii turneului de la Wimbledon au calificat vineri drept „disproporţionată” decizia luată de ATP şi WTA de a nu acorda puncte pentru clasamentele mondiale în cazul menţinerii excluderii jucătorilor din Rusia și Belarus de la ediția din 2022 a Grand Slamului londonez.

Oficialii de la All England Club şi-au exprimat „profunda dezamăgire” şi au adăugat că neacordarea de puncte este „disproporţionată în contextul circumstanţelor excepţionale şi extreme ale situaţiei”.

„Regretăm impactul acestei decizii care afectează și la nivel individual.

Cu toate acestea, având în vedere poziția Guvernului Marii Britanii, de a limita influența globală a Rusiei, ceea ce a dus la scoaterea automată a locurilor din clasament și poziția generală a Guvernului, industriei, sportului și instituțiilor culturale, noi ne menținem punctul de vedere că am luat singura măsură viabilă pentru Wimbledon, ca eveniment sportiv global și ca instituție britanică și menținem această decizie. (...)

Am ajuns la două concluzii ferme care au stat la baza acestei măsuri. Noi nu am fost pregătiți să luăm vreo decizie care ar putea să compromită siguranța personală a jucătorilor și a familiilor lor.

Credem că era un risc de securitate considerabil să cerem declarații scrise din partea fiecărui jucător ca și condiție pentru a putea participa la Wimbledon.

În plus, noi în continuare nu acceptăm ca succesul sau participarea la Wimbledon să fie folosite ca beneficiu de care să profite mașina de propagandă a regimului din Rusia, care, prin intermediul presei strâns controlate de statul-proprietar, are reputația cunoscută de a folosi performanța sportivă pentru a susține o cauză triumfătoare a poporului rus.

De aceea, noi dorim să ne exprimăm profunda dezamăgire legată de decizia luată de ATP, WTA și ITF, în ceea ce privește retragerea punctelor din clasament în competiții.

Credem că aceste decizii sunt disproporționate în contextul excepțional și circumstanțele extreme ale acestei situații, ale poziției în care ne aflăm și în afectarea tuturor jucătorilor care participă la turneu.

Ne menținem poziția și ne rezervăm această poziție în acest moment. De asemenea, ne aflăm în discuție cu ceilalți colegi de la turneele de Grand Slam”, se arată în comunicatul celor de la Wimbledon.

ATP și WTA au anunţat vineri că nu vor acorda puncte la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, ca urmare a deciziei organizatorilor de la All England Club de a nu permite participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus la ediția din 2022.

„Posibilitatea ca jucătorii de orice naţionalitate să participe la turnee în baza meritelor şi fără discriminare este fundamentală pentru ATP. Decizia Wimbledonului de a le interzice ruşilor şi belaruşilor să concureze în Marea Britanie în această vară subminează acest principiu şi integritatea sistemului de Ranking ATP. În lipsa unei schimbări în ceea ce priveşte circumstanţele, cu mare regret singura noastră opţiune este să renunţăm la acordarea de puncte la Wimbledon în 2022”, se arată pe site-ul ATP.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.