anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Reacţii la dezbaterea legată de viitorul transportului ieşean: Soluţii aruncate cu furca fără contact real cu oraşul

GALERIE
transport ratp iasi
 • transport ratp iasi
- +

Primăria a organizat marţi seara (15 martie) o primă dezbatere publică privind planul strategic care stabileşte direcţiile de dezvoltare a mobilităţii urbane în următorii 15 ani. Este vorba despre Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), document întocmit de către consorţiul de firme Search Corporation - PTV Group - TTK, la comanda Ministerului Dezvoltării. 

Într-un text apărut în paginile Ziarul de Iaşi, (EXCLUSIV: PLAN URIAŞ DE TRAFIC ÎN IAŞI! Include străzi de tip „shared-space“), pe partea de transport au fost propuse următoarele variante: 

- extinderea liniei de tramvai în vestul oraşului de pe bulevardul Dacia până la centrul comercial ERA, construcţie nouă corelată şi integrată cu realizarea unui drum nou de legătură şi a unui pasaj peste Bahlui (scenariul 3). Cei 3 km de cale de rulare şi amenajările aferent ar urma să coste 11,75 milioane euro.

- între str. Canta şi str. Strămoşilor este proiectat un pasaj rutier şi cu linie de tramvai, calea de rulare din Alexandru urmând a fi extinsă cu aproape 300 m pe str. Strămoşilor.

- amenajări sau reabilitări ale căilor de rulare a tramvaielor pe tronsoanele T. Vladi­mirescu (Bucşinescu - Calea Chişinăului), Pădurii (5 Drumuri - Tătăraşi), Ţuţora (Podu Roş - Calea Chişinăului), Virgil Săhleanu (Pia­ţa V. Săhleanu - Rond Ţuţora), Aurel Vlaicu şi Calea Dacilor (Vasile Lupu - Rond Dancu), şoseaua Naţională (Splai Bahlui Mal Drept - Podu Roş), Socola (Trei Fântâni - Podu Roş) sau în Bucium (Socola şi Calea Chişinăului - rond Baza 3).

O primă reacţie a venit din partea Asociaţia "Prietenii Tramvaiului" Iaşi:

"Pe partea de transport public documentul este lamentabil. Solutii aruncate cu furca fara a avea vreun real contact cu orasul.

Unificarea liniilor 3 si 6 este o mare prostie. Cele doua trasee deservesc zone diferite: Tramvaiele de pe 6 ajung pline in zona Garii si, majoritatea calatorilor coboara intre Piata Unirii si Targu Cucu. Vagoanele de pe 3 ajung la capat de linie, Gara, si pleaca incarcate spre Tatarasi si Dancu. Nu vad cum, cu actualul parc si personal de bord, RATP sa poate sustine o asemenea unificare.

De ce avem nevoie de conectarea rondurilor Canta si Dacia?

Linie de tramvai la Gara Socola, pe bune? Chiar cineva a gandit acest lucru? De troleibuz nu se mai aude nimic, ca tot ne batem cu caramida in piept ca sustinem transportul ecologic?

Redeschiderea tronsonului Podu Ros - Podu de Piatra, pe SOSEAUA NATIONALA??? Aceasta este traversata de o gramada de utilitati, precum sistem de canalizare, alimentare cu apa si energie termica. De ce sa nu pastram actualul amplasament si sa refacem legaturile din Podu Ros si sa infiintam doua racorduri dupa cum a propus Asociatia "Prietenii Tramvaiului" Iasi".

Reacţiile integrale, pe Asociaţia "Prietenii Tramvaiului" Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.