Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Real Madrid - PSG: întâlnirea favoriților în cadrul meciului Ligii Campionilor

GALERIE
42908-1
  • 42908-1
- +

La data de 14 februarie, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, pe Stadionul Santiago Bernabéu, va avea loc întâlnirea a doi dintre cei mai puternici concurenți. Real Madrid va juca cu oaspeții de la Paris, care au reușit la etapa de grupă să bată recordul Borussiei de la Dortmund după numărul de goluri.

Parisenii au realizat în total 25 goluri, finisând fiecare meci cu scor mare. Totuși, echipa PSG încă mai are motive de teamă. Este destul să ne amintim situația care a avut loc în sezonul trecut în cadrul meciului dintre Real și Bayern, când greșelile comise de arbitrul de câmp Kassai au fost principala temă pentru discuții pentru o perioadă îndelungată: cele două goluri omise de către Bayern nu urmau a fi admise.

La moment, PSG-ul se află pe locul întâi în Liga 1, deținând 50 puncte (16 victorii, 2 remize și 1 înfrângere). Conform statisticii Stakers.com, Paris Saint-Germain este lider și întrece cu 9 puncte prigonitorii săi de la Monaco și Lyon care în cadrul meciurilor retur vor lupta pentru intrarea în Liga Campionilor.

La etapa de grupă a Ligii Campionilor, Anderlecht-ul belgian a suferit o înfrângere grea (9 goluri omise); Celtic și Bayern, de asemenea, nu au reușit să învingă PSG-ul. Clubul german doar în meciul retur de gazdă a reușit să învingă PSG-ul cu scorul 3:1, ceea ce, totuși, nu a împiedicat clubul francez să ocupe primul loc în grupă. Bayern-ul a reușit să demonstreze, că un concurent astfel de puternic ca PSG-ul poate fi învins.

"Clubul regal", în ciuda formației de staruri, nu a reușit să învingă Tottenham-ul și a luat doar 13 puncte în șase întâlniri. În cadrul campionatului La Liga, Real Madrid, de asemenea, se află în top-ul tabelului: antrenorul Zidane cu îndoială este mulțumit pentru al 4-lea loc al tutelaților săi. Însă Real-ul niciodată nu se predea din timp: acum învingerea PSG-ului este obiectivul principal pentru spanioli.

Reieșind din statistica meciurilor trecute, publicată de Stakers.com, șansele de câștig ale ambelor echipe sunt aproximativ echivalente. Ambii antrenori dispun de un număr suficient de jucători cu experiență. Spre exemplu, în echipa franceză joacă staruri ale fotbalului mondial, precum Neymar, Draxler, Mbappé și mijlocașul italian Verratti, iar din partea campionilor curenți joacă Cristiano Ronaldo – deținătorul Balonului de Aur (2017, 2016, 2008), apărătorul Sergio Ramos, Gareth Bale, iar în fruntea clubului – Zinedine Zidane, fostul deținător al Balonului de Aur.

Real Madrid de multă vreme joacă cu succes pe arena internațională de fotbal. Aceștia deja au devenit câștigători ai Ligii Campionilor, de aceea, pentru antrenorul Zidane ar fi un șoc dureros să sufere eșecul deja în optimile de finală. Va putea oare PSG-ul să învingă ce mai tare formație a secolului XX conform versiunii FIFA? - Fanii fotbalului vor putea să afle răspunsul la data de 14 februarie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri